Dia Internacional del xiquet amb càncer

Hui, 15 de febrer, hem celebrat el Dia Internacional del xiquet amb càncer, formant un llaç dorat amb frases de suport i amb globus.  També hem llegit el següent manifest:

LEMA: A casa, la teua opció (#EnCasaTuOpcion)

LECTURA XIQUET:

Als xiquets ens agrada molt jugar, riure, aprendre coses noves … I sobretot ens agrada fer-ho amb els que ens fan sentir millor: la nostra família i els nostres amics.

Algunes vegades no ens trobem bé i ens han de portar a l’hospital. Allà els metges ens ajuden a que ens sentim millor i a més tots ens tracten amb afecte … però quan estem “molt molt malaltets” preferim la nostra casa i la nostra habitació amb joguines. A casa tenim el menjar que ens fan els nostres pares, i cap a casa poden venir els nostres amics a veure’ns per jugar o per explicar-nos les novetats de l’escola.

Per això, quan estem tan, tan malaltets, ens agradaria poder triar entre quedar-nos a l’hospital o poder estar a casa. Per això necessitem que un equip format per professionals mèdics pediatres, infermers, psicòlegs i treballadors socials, vinguen a casa nostra a atendre’ns. Aquest tipus d’atenció es diu Cures Pal·liatives Pediàtriques a domicili.

 

LECTURA PARE/MARE o PROFESSOR/A:

Les Cures Pal·liatives són cures d’alleujament que haurien de començar a aplicar-se en el moment del diagnòstic, continuar durant el tractament, durant les cures de seguiment i fins al final de la vida.

És en aquesta etapa final dels nostres fills on volem optar entre l’hospital o la nostra casa, perquè l’elecció ajudarà al malalt i la seva família a suportar aquesta situació d’una manera més humana.

A Espanya, les Cures Pal·liatives Pediàtriques a domicili estan funcionant en algunes comunitats autònomes però no en totes, i el que nosaltres avui reivindiquem és:

  • Que les cures pal·liatives pediàtriques es realitzen a domicili si així ho sol·licita la família.
  • Que tots els xiquets d’Espanya tinguen les mateixes oportunitats independentment de la comunitat autònoma d’on procedeixen.

Creiem que tots els xiquets i adolescents tenen dret a ser atesos en un ambient en el qual se senten segurs, en què la seva salut emocional es tinga en compte i es converteixca en un dels pilars bàsics de l’atenció mèdica.