Bosquet de L’Andragó

El 12 d’abril, els professors Alberto Sanjuan i David Llavata, dos dels membres del projecte de jardineria de l’IES Vicent Andrés Estellés, van visitar a Cullera el “Bosquet de l’Andragó”, bosc d’aliments de l’enginyer tècnic agrícola, Juan Torres. Esta trobada va ser possible gràcies a Eva Villagra, enginyera tècnica agrícola i formadora del CEMEF de Burjassot.

El projecte de Torres presenta un mètode agrícola sintròpic que, a més, aporta un valor estètic al territori. Esta experiència ha sigut profundament enriquidora, i desitgem expressar el nostre sincer agraïment a Eva i Juan. Compartim amb ells la passió per la botànica i el paisatge; els nostres camins convergixen de manera gratificant.

A més de la valuosa experiència, comptem amb el privilegi de portar-nos un record tangible per al nostre Institut: un exemplar de piper auritum, gentilment obsequiat per Juan i que prompte començarà a vegetar al nostre jardí experimental d’ombra. Este arbust neotropical, originari d’Amèrica Central i Amèrica del Sud, és conegut per les seues fulles d’intensa aroma, utilitzades en la cuina tradicional mexicana per a donar sabor a diversos plats, com tamales, moles i sopes.

Els convidem a conéixer més sobre el “Bosquet de l’Andragó” visitant el seu perfil en Instagram: andragofoodforest. També poden fer-se una idea de l’espai veient el següent vídeo.

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies