L’INSTITUT JOAN COROMINES TORNARÀ A COMPETIR PER ANAR ALS EEUU

Dos equips de l’Institut Joan Coromines de Benicarló seleccionats entre més de sis mil projectes per competir al campus de Barcelona “The Challenge”, de la fundació La Caixa del huit fins l’onze de maig.

Per segon any consecutiu, dos equips de l’Institut Joan Coromines han estat escollits per participar en una competició al campus de Barcelona “The Challenge”, destacant-se entre 6392 projectes presentats i sent seleccionats entre els 100 millors. Aquesta selecció els obri la porta a una oportunitat única: un viatge formatiu als Estats Units.

El primer projecte, anomenat Capsule ( https://sites.google.com/view/capsulebyquasar/inicio ), està format per Oriol, Emma, Julia i Unai. El seu projecte és una innovadora cadira integral per a bicicletes i motos que permet l’adequació de la temperatura, llums d’intermitència i posició a través d’una APP. Tota la energia la rep a través d’una bateria que es recarrega a través del moviment de les rodes de la bicicleta. Aquesta tecnologia promet millorar l’experiència de conducció i augmentar la seguretat.

El segon projecte, conegut com a Pibox ( https://pbox2024.wixsite.com/power ), està integrat per Yago, Matías, John i Guillermo. El seu projecte consisteix en un bimotor de contínua que es pot adaptar a qualsevol cadira de rodes universal. Aquest motor està controlat a través d’una placa Arduino i una App descarregable a través d’una NFC en la part superior que evita l’ús de cables i connexions, oferint una solució de mobilitat més flexible i accessible per a les persones amb discapacitat.

Aquests dos projectes, destacats per la seua originalitat i potencial, formen part dels 17 presentats en aquesta convocatòria pel Departament de Tecnologia i sota la coordinació de David García i amb l’assistència d’Isaac Soler i Eloy Forés.

Els estudiants, que han mostrat uns treballs excel·lents, tindran l’oportunitat de representar al seu centre en un escenari internacional, compartint coneixements i experiències amb altres talents de tot el món i ja estan preparant-se intensament per aquesta competició, amb l’esperança de deixar una empremta inesborrable en el campus de Barcelona.

El campus de Challenge a Barcelona promet ser una experiència inoblidable i tremendament intensa per als participants. Amb un horari que s’estén des de les 7.00 del matí fins més enllà de les 12.00 de la nit, els alumnes se submergiran en un ambient d’aprenentatge i creixement personal.

L’agenda inclou xarrades que permetran als estudiants aprofundir en els seus projectes i albirar noves perspectives. Els tallers estan dissenyats per a transmetre coneixements essencials a través d’exercicis pràctics, mentre que les activitats lúdiques i les visites oferiran moments d’esplai i l’oportunitat de conéixer a altres joves talentosos i les seues iniciatives. Aquesta combinació d’activitats assegura que cada dia siga realment intens i profitós, marcant una diferència significativa en la seua formació.

El Departament de Tecnologia es mostra entusiasmat i confia que serà una experiència enriquidora tant per als estudiants com per a la institució que representen.