RÀDIO COROMINES

logo 1

Els mitjans de comunicació tenen un paper primordial en la nostra societat i des dels centres educatius, és essencial educar-ne en un bon ús. Amb l’aplicació de diverses estratègies didàctiques en l’àmbit de la comunicació audiovisual podem reforçar el vincle afectiu entre els docents i l’alumnat, facilitar un aprenentatge significatiu i establir vincles entre el currículum i l’experiència vivencial.

En aquest sentit, l’ús de la ràdio com a eina pedagògica per compartir coneixements, opinions, il·lusions o preocupacions pot esdevenir una activitat complementària per treballar les competències lingüístiques i consolidar la connexió entre el centre educatiu i el món que ens envolta.

Visita el nostre canal 🢃 i podràs escoltar els episodis publicats fins ara. N'hi ha més de camí!

Ràdio Coromines de l'IES Joan Coromines, es va encetar al 2021, gràcies al premi atorgat per Conselleria d'Educació a la innovació docent educativa pel projecte intercentres de Retweet Ràdio. Amb tot això, es va desenvolupar una sala de gravació de ràdio per a tot el centre educatiu. L'objectiu principal del taller és elaborar material radiofònic i compartir-ho amb la resta de la comunitat educativa, generant en definitiva, un coneixement que traspasse les parets del nostre institut i arribe a tot el nostre voltant. A més, es fomenta, mitjançant els podcasts, un llenguatge inclusiu, el desenvolupament de l'afició per la ràdio i el bon ús de les tecnologies de la comunicació i informació. Actualment al taller es graven diferents seccions dins del programa del centre, entre les quals podem destacar: entrevistes a ex alumnes, entrevistes dramatitzades, seccions de música, esports, videojocs, moda i joventut, cine i moltes més, sempre d'acord amb les afinitats de l´alumnat participant. Per a poder realitzar aquests , l'alumnat prepara inicialment els guions i les escaletes del programa. Després, es mostra el funcionament de l'equip tècnic per utilitzar el software de gravació i l'equip d'edició i postproducció. Aquest projecte interdisciplinari està a l'abast de tot el professorat i alumnat del centre, el qual pot utilitzar la ràdio com a recurs didàctic dins de les seues assignatures, afavorint aquesta magnífica ferramenta de comunicació que tantes imatges pot crear només amb paraules. Ja que, com va dir l´escriptora i periodista Peggy Nooman, “la televisió els dona a tots/es una imatge, però la ràdio crea un milió d'imatges en un milió de cervells”.

Els cartells

Cada curs el departament de Plàstica i Audiovisuals dissenya un cartell ben bonic per anunciar la posada en marxa d'una nova etapa, on es poden afegir nous participants a Ràdio Coromines.

A que són xulos!!

El projecte "Retweet Ràdio"

El projecte d’innovació educativa intercentres de Retweet Ràdio que l'IES Joan Coromines, juntament amb els col·legis La Salle i la Consolació i el CEIP Eduardo M. Ródenas, va presentar a la Conselleria d’Educació, ha estat el més valorat dels 699 projectes d'innovació educativa presentats en aquesta convocatòria.

Es va posar en marxa a través de les ones de Ràdio Benicarló el mes de gener de 2021. Des dels diferents centres, el professorat va realitzar formació tècnica perquè aquesta activitat, que va estar escollida per la pròpia Conselleria com una de les més novedoses de tot el territori valencià, continuara sent tot un èxit durant un curs més, tal com ja ho va ser durant el confinament.

Enhorabona a tots els que es van voler implicar en una proposta de coordinació tan motivadora i a la vegada tan complexa de dur a terme en temps difícils per a tots. La ràdio, sempre la ràdio que diu el locutor Jordi Basté, tornarà a ser un vincle d’unió, de comunicació i d’experiències per a tota la comunitat educativa benicarlanda.

🢃 Hemeroteca. Notícies protagonitzades per activitats del projecte Ràdio Coromines

IES JOAN COROMINES – CENTRE AMFITRIÓ iMOU-TE 2023-24

26 de març de 2024

Al llarg de la setmana passada, vam realitzar al nostre centre dues activitats … Llegir més

ENTREVISTA EXCLUSIVA: MARIA AÑÓ COMPARTEIX LA SEVA PASSIÓ I EXPERIÈNCIA EN L’ESPORT

25 de març de 2024

Avui, en el marc del Dia de l’Esport, els estudiants del cicle superior … Llegir més

XARRANT AMB … PACO DELCASTILLO A RÀDIO COROMINES

11 de gener de 2024

Si pensem en tres paraules: Valencià, Joan Coromines i Benicarló, ens trobem amb … Llegir més

XARRANT AMB… MANOLO SERRANO A RÀDIO COROMINES

24 d'abril de 2023

L’alumnat de primer del batxillerat científic, Bilal El Aissaoui, Said Batich, Rida Bouazza, … Llegir més

NOUS EPISODIS AL PODCAST DEL COROMINES

31 de març de 2023

L’alumnat participant en el projecte del taller Radio Coromines, us ha preparat nous … Llegir més

Projecte Micromón

PROJECTE MICROMÓN. DEPARTAMENT DE CIÈNCIES NATURALS DE L’IES JOAN COROMINES

10 de març de 2023

Aquest mes l’IES Joan Coromines ha participat al projecte Micromón de la Universitat … Llegir més

TALLER RADIO COROMINES

ENGEGUEM EL PROJECTE RADIO COROMINES D’AQUEST CURS

2 de desembre de 2022

Dimecres 30 de novembre va tenir lloc la primera reunió del Taller de … Llegir més

Cartell Ràdio Coromines

TALLER DE RÀDIO AL COROMINES… TORNEM-HI!!

18 de novembre de 2022

Segur que has vist el cartell pel centre i és que… Torna el … Llegir més

Pichi Alonso al Coromines

XARRADA D’ÀNGEL «PICHI» ALONSO A L’IES JOAN COROMINES

5 d'octubre de 2022

En el marc de la celebració de la Setmana Europea de l’Esport, l’alumnat … Llegir més

ENTREVISTA A L’AUXILIAR DE CONVERSA EN FRANCÈS, LUCIE

27 de juny de 2022

Lucie ha participat aquest any com auxiliar de conversa a les classes de … Llegir més