Taller Rapsodes

Dimarts passat vam tindre la primera de les sessions dedicades a la música tradicional valenciana. Aquest primer taller forma part del projecte Rapsodes, en el qual participem des de fa 4 anys, amb l’objectiu de fer valdre el valencià a través de la música.

Vam tindre el plaer de gaudir d’un dels artistes més reconeguts del Cant d’Estil valencià, Xavier de Bétera, qui els va explicar als alumnes els gèneres musicals tradicionals, des dels cants de batre, les cançons de bressol, les Albades, el Bolero o la Jota…

Descobriren estils musicals que no coneixien, i van estar molt participatius, creant versos amb la música de la jota de la cebera d’Algemesí, que després van poder cantar amb l’artista. El pròxim dimecres realitzarem la segona sessió a l’aula de música tradicional “Salvadora Sancho” de Xàtiva, on descobriran els instruments emprats a la música tradicional valenciana.