II Fòrum Jove d’ Algemesí en el Teatre Jaume I

Ahir vam tindre el II Fòrum Jove d’ Algemesí en el Teatre Jaume I. 

L’objectiu d’aquesta trobada és fomentar la participació de la joventut del poble, implicant-los directament en els temes que els afecten, per a traslladar després estes inquietuds a l’equip municipal.El tema principal del Fòrum en aquest cas era donar resposta als resultats d’unes enquestes que es van passar amb anterioritat. La finalitat d’aquestes enquestes era realitzar un diagnòstic de la joventut d’Algemesí, per a poder desenvolupar un Pla de Joventut, el més ajustat possible a la realitat.

En la primera part, Mónica ens va explicar què era el fòrum jove i va introduir els punts a tractar. Després fèrem una dinàmica on cadascun havia de posar una paraula sobre la taula relacionada amb diferents temàtiques (seguretat, oci, futur, societat, etc). Després parlarem al voltant de les paraules que havien escrit, els possibles motius, i raonarem un poc d’eixos temes.

En la segona part ja realitzarem diverses propostes basant- nos en els resultats de les enquestes d’altres anys. Finalment les recollirem totes. Ja van ser propostes més concretes i series per fer-les més reals i posibles i poder dur-les endavant. 

El nostre alumnat va gaudir molt de l’acte i va participar amb moltes ganes. Ha estat molt interactiu i amb molt de compromís. Ara començarà el programa de corresponsals, treballant amb Mónica, la tècnic de joventut de l’ Ajuntament, per tractar de portar totes les propostes endavant.

Gràcies a Mónica i a l’Ajuntament. Ara a seguir treballant en aquest procés de millorar i cobrir les necessitats de la nostra joventut a Algemesi.