Visita al centre de dia d’Aielo de Malferit

El passat 5 de maig el grup de primer d’ajuda a persones en situació de dependència visitàrem el centre de dia d’Aljar d’Aielo de Malferit.

Aljar és un centre públic amb més de 40 places per tractar diferents patologies com alzheimer, demències, parkinson o accidents cerebrovasculars. Va ser una visita super motivadora per veure en directe el dia a dia en un dels llocs de treball als quals podem accedir. Escoltàrem xarrades de diferents professionals del centre; des de la pròpia directora que ens comentà coses interessantíssimes sobre la gestió, el perfil dels usuaris, les diferents activitats que es planifiquen al llarg de l’any, o la treballadora social que ens parlà sobre els diferents graus de dependència, les seues funcions, com s’avaluen les necessitat dels pacients… 

Eli Malchirant, la directora, ens acompanyà en tot moment explicant-nos les diferents instal·lacions del centre, participàrem dels diferents tallers de fisioteràpia i d’estimulació cognitiva i, ens presentà a l’estrella del centre, la usuària més major amb més de cent anyets, que resultà ser una senyora encantadora. Ens enduguérem d’Aielo a Algemesí, del centre a l’institut, la risa dels usuaris i el bon treball dels seus professionals, amb el saber que en un futur podem ser un d’ells; una persona professional cuidadora i una persona major ben cuidada. 

En especial agrair-li a Eli fer-ho possible i fer-ho tan fàcil.