Visita fàbriques de xocolate

El passat dilluns 25 de novembre, els alumnes de FOL i EIE dels cicles superiors i de FOL del cicle mitjà d’informàtica del centre, visitàrem a la Vila Joiosa, les empreses de xocolates Valor i Pérez. Va ser una visita molt interessant per comparar una empresa gran amb més de 300 treballadors en plantilla fixes més els eventuals de la campanya de nadal, i una empresa xicoteta familiar amb sols 7 treballadors en plantilla. Experimentàrem com de diferent és la campanya de màrqueting de Valor centrada en la “p” de la promoció, i Pérez centrada en la “p” del producte amb el segell d’artesania. Entrar en Valor és entrar en una empresa industrial on la planta de fabricació està tota domotitzada i no veus treballadors llevat dels encarregats del manteniment i neteja. Entrar en Pérez és com entrar a un museu amb maquinària antiquíssima, procés de fabricació més manual i ingredients naturals. Això sí, en les dues fàbriques, l’olor de la xocolata ens acompanyà des de l’entrada a l’eixida i el xocolate que degustàrem estava d’allò més bo.