Visita a l’antic Egipte

Els tresors de Tutankamón

No, no ens hem anat a Egipte, clar que no. Però hem visitat una exposició molt fanfarrona que podem veure a la casa de cultura de la nostra localitat, Crevillent. Ací us comptarem totes les coses que vam poder veure en la nostra excursió als “Tresors de Tutankamon”.

Com érem molts per a visitar l’exposició d’una sola vegada, el nostre professorat ens va dividir i eixirem en dos dies i cada dia en torns diferents. Així que, els dies 20 de febrer i 8 de març, el professorat de geografia i història, ens va acompanyar a la casa de cultura:

  • El 20 de febrer els grups:
    • 1ESO-D (2a i 3a hores)
    • 1ESO-E (3a i 4a hores)
    • 1ESO-C (4a i 5a hores)
  • El 8 de març els grups:
    • 1ESO-A (2a i 3a hores)
    • 1ESO-B (3a i 4a hores)
    • 1ESO-G (4a i 5a hores)

Vam anar caminant i una xica ens va rebre. Era la nostra guia i la veritat és que ens va explicar molt bé cada sala de l’exposició.

En la primera sala vam poder veure fotos, mapes i és ací on ens van rebre. Després entràrem a una zona fosca il·luminada amb fanalets i hi havia una tela en el sostre. En una altra sala vam veure un vídeo de persones d’aquell llavors desenterrant tombes i que també ens mostrava com vivien en aqueixa època.

En una altra sala vam veure maquetes molt fanfarrones, entre elles, la de la piràmide on van trobar les seues restes, els objectes que va utilitzar en els seus últims dies, com el bastó que usava Tutankamón, perquè tenia una malformació al peu, a més de tots els seus amulets i un gat de l’antic Egipte.

En una altra sala ens van mostrar tresors, objectes, màscares, com la que li van posar a Tutankamón sobre el seu rostre quan el van enterrar i altres relíquies que van trobar al costat de la seua tomba o amulets, com el conegut escarabat, que quan un faraó moria, es col·locava amb les ales obertes sobre el cor. Passàrem a una nova sala on ens van explicar el procés de momificació sobre una replica de la seua tomba com amb una simulació de cadàver en el seu interior. Consistia a retirar tots els seus òrgans menys el cor i ficar-los en una espècie de gots amb la seua cara. Després d’això el cadàver havia de passar 70 dies en sal, esbandir i passar altres 70 dies després per a enterrar-ho. El problema de Tutankamón és que va morir massa jove i no tenien preparada una piràmide per a ell. Així que li van enterrar en una piràmide d’un servent, per dir-ho així.

També ens van contar algunes històries sobre els egipcis, sobre els seus déus i sobre els seus tresors. Va ser una eixida molt fanfarrona i interessant.

Alumnat 1ESO AG premsa