Biblioteca escolar

Biblioteca IES Canónigo Manchón

Els qui Som

Aquest és l'equip de bibliotecari@s que organitza, prepara i difon la biblioteca en el centre. Des d'octubre 2016 aquests han sigut els nostres reptes.

Seguir leyendo

Informació

La Biblioteca segueix un horari i unes normes d'ús. Hi ha uns requisits per a poder realitzar els préstecs, les devolucions i l'ús com a aula de lectura.

Seguir leyendo

Catàleg

Tenim prop de 10.000 exemplars. Ací pots veure els nostres llistats de títols (lectures obligatòries, literatura, documentació) així com les novetats per trimestres.

Seguir leyendo

Activitats

Col·laborem amb el Racó de lectura  del centre i en les celebracions de dies especials. També fomentem activitats d'animació lectora.

Seguir leyendo
BIBLIO RELOJ
IMG-20181006-WA0004
biblio vacia
jornadas
principal-logo-es_med

EQUIP BIBLIOTECA

  • Sandra Carbó, del departament de llengua valencià.
  • Josefa Fuentes, del departament de llengua castellana.
  • José Juan Gil, del departament d'anglés.
  • Lillianne García, del departament de francés.
  • Vicente Serna, del departament de filosofia.
  • Trinidad García, coordinadora TIC

HISTÒRIA

El procés de dinamització de la nostra biblioteca va partir d'una anàlisi de la situació de la mateixa en el curs 2013-14.. Es tractava una biblioteca infrautilitzada, obsoleta, un espai que s'aprofitava per a guàrdies,etc, poc a veure amb la lectura. La vicedirecció de llavors i un grup de professors decidim fer un grup de treball per a remeiar la situació.  El primer any va ser d'aprenentatge i de rebre assessorament, del cefire d'Orihuela.  La primera gran decisió va ser aconseguir que la biblioteca fora considerada una aula ESPECÍFICA i aqueix va ser el primer gran encert perquè se li va dotar d'autonomia i es va revaloritzar com a biblioteca.

El curs següent, 2014-15, ens dediquem a la selecció de llibres i  decidim donar un aire nou amb un mobiliari modern i una distribució més actual de l'espai.  En el curs següent 2015-16, vam fer el registre dels llibres que havíem seleccionat en programa PMB, al costat de l'etiquetatge, plastificat i segellat dels 8000 llibres que teníem. Això ens va portar bastant temps. Però finalment inaugurem la biblioteca a l'octubre del 2016.  El suport de la direcció ha sigut decisiu, tant per la forta inversió a condicionar la nova biblioteca com en el nivell organitzatiu, amb hora de coordinació a l'equip de biblioteca.

L'equip de biblioteca ha estat participant aquests últims anys en diferents cursos formatius sobre biblioteques o plans lectors. A destacar el realitzat a l'octubre del 2018, ja que vam exposar la nostra experiència en les  I Jornades de Biblioteques Escolars a Elx. Va ser una presa de contacte amb les noves tendències així com un intercanvi d'experiències amb altres centres molt interessant. Ací podeu el nostre vídeo de presentació en la trobada:

https://VÍDEO PRESENTACIÓ BIBLIOTECA IES CANONIGO MANCHON

Recentment, al març del 2020 el nostre centre, a través del nostre director Francisco J. Ramírez col·labora amb el programa municipal Crevillent- Ciutat Lectora, amb la qual esperem iniciar una etapa d'intercanvis amb altres entitats de la localitat.

Els nostres plans de futur es resumeixen així:

ELS NOSTRES PROJECTES: 

Innovació

Introduir les noves tecnologies digitals al serveis habituals de la nostra biblioteca a través de l'adquisició de e-books.

Col·laboració

Aprofitar el marc de col·laboració de Crevillent-Ciutat Lectora per a obrir possibilitats de col·laboració amb altres biblioteques o entitats culturals de la localitat o fora d'ella.

Servei

Millorar i ampliar el nostre servei a l'alumnat i professorat amb guias de lectura de temes específics. Aconseguir implantar una base de dades amb la qual poder manejar catàleg de fons online.

HORARI BIBLIOTECA:

BIBLIOTECA PRIMER PATI – 10’40 – 11’10
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES
JOSE JUAN GIL JOSE FUENTES JOSE JUAN GIL VICENTE SERNA LILIANA GARCIA
BIBLIOTECA SEGÓN PATI-  12’55 – 13’20
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES
JOSE JUAN GIL SANDRA CARBÓ  TANCADA SANDRA CARBÓ VICENTE SERNA

HORA COORDINACIÓ EQUIP BIBLIOTECA:  DIJOUS 12’05- 12’55.

NORMES GENERALS D'ÚS BIBLIOTECA: 

1 NO ES PODEN UTILITZAR MÒBILS NI APARELLS ELECTRÒNICS.

2 COM A MÀXIM ES PODRAN POSAR DUES PERSONES PER ORDINADOR. ELS ORDINADORS HAN D'UTILITZAR-SE COM A INSTRUMENT DE CONSULTA I TREBALL, NO ESTÀ PERMÉS ENTRAR EN PÀGINES NO AUTORITZADES (XARXES SOCIALS,…).

3 NO MENJAR NI BEURE A la BIBLIOTECA. ESTÀ PROHIBIT ENTRAR AMB LLEPOLIES.

4 ELS LLIBRES, REVISTES, COMICS, ETC QUE S'UTILITZEN S'HAN DE  DEIXAR EN EL CARRO DESPRÉS D'UTILITZAR-LOS.

5 COM EN QUALSEVOL BIBLIOTECA, ROMANDRE EN SILENCI I RESPECTAR ELS MATERIALS I MOBILIARI.

NORMES RESPECTE A PRÉSTEC I DEVOLUCIONS

1 ÉS OBLIGATORI L'ÚS DEL CARNET DE L'ALUMNE PER A PODER PRESTAR LLIBRES. NO ES PRESTARAN LLIBRES SENSE EL CARNET.

2 ES PODEN PRESTAR UN MÀXIM DE 2 LLIBRES DURANT UN MÀXIM de 15 DIES.

3 PER A RENOVAR EL PRÉSTEC ÉS OBLIGATORI RETORNAR EL LLIBRE A la BIBLIOTECA DINS DEL TERMINI I TORNAR A TRAURE'L PRESTAT COM A MÍNIM Al DIA SEGÜENT.

4  SI L'ALUMNE/A DEVUELVE EL LLIBRE FORA DE TERMINI NO TINDRÀ PERMÉS   TRAURE LLIBRES DE LA BIBLIOTECA DURANT TANTS DIES COM DIES DE RETARD HAGUERA TINGUT.

5 L'ORDINADOR DE LA MESA DEL BIBLIOTECARI ÉS D'ÚS EXCLUSIU DE L'EQUIP DE BIBLIOTECA. EL PROFESSORAT POT UTILITZAR LA RESTA D'ORDINADORS.

ÚS DE LA BIBLIOTECA COM A AULA

La biblioteca és un lloc exclusiu per a activitats d'animació lectora i no està permés el seu ús per a altres tasques o guàrdies. Mentre no hi haja un servei online establit, les classes es reservaran en la plantilla habilitada a aquest efecte a la porta de la biblioteca.

 

Ací estan els llistats amb les lectures obligatòries programades pels departaments de llengua castellana i valencià per al curs 2020-21.

CATÀLEG - LITERATURA

Llistat d'exemplars ordenats per gèneres literaris i  pel cognom de l'autor. En castellà i valencià. En Idiomes, ordenats per col·leccions.

Llistats de títols per categoria. En cada categoria estan ordenats alfabèticament pel cognom de l'autor

CATÀLEG - SUBSCRIPCIÓ DE PREMSA I REVISTES

informacion
y ahora que
entre estud
emprendedores
historia
national geo
speak up
team
crown
click

CATÀLEG ONLINE

BiblioEdu és la xarxa valenciana de biblioteques escolars en línia, la qual cosa ens permet poder consultar el catàleg en línia de la nostra biblioteca. Només hem de seleccionar la província, després localitzar el nostre centre i finalment, clicar el botó d'accedir al catàleg.

ACTIVITATS: RACÓ DE LECTURA

wonder

 

El març passat 2020 estava prevista la presentació del llibre Wonder - La lliçó d'August en el racó de lectura. Queda ajornada fins que es decidisca la seua represa.

«Tots hauríem de rebre una ovació almenys una vegada en la nostra vida, perquè tots vencem al món.» Auggie

La seua cara ho fa diferent i ell només vol ser un més. Camina sempre mirant al sòl, el cap cot i el . equillo tractant en va d'amagar el seu rostre, però, així i tot, és objecte de mirades furtives, murmuris ofegats i codazos de sorpresa. August ix poc, la seua vida transcorre entre les acollidores parets de la seua casa, entre la companyia de la seua família, la seua gossa Daisy i les increïbles històries de la guerra de les Galàxies.

Enguany tot canviarà, perquè enguany anirà, per primera vegada, a l'escola. Allí aprendrà la lliçó més important de la seua vida, la que no s'ensenya a les aules ni en els llibres de text: créixer en l'adversitat, acceptar-se tal com és, somriure als dies grisos i saber que, al final, sempre trobarà una mà amiga.

Des que va eixir el 14 de febrer de 2012, La lliçó d'August s'ha situat en els llocs de les novel·les més venuts en la llista del New York Times i ha trobat en la xarxa la millor manera de promocionar-se. Com diu un dels seus lectors: «Llig-la. Comparteix-la. Comenta-la».

Llistat de llibres del Racó de Lectura 2015-2019

relats-de-terror (1)
Ferran-torrentgrcies-per-la-propina
nom irina
nora
marina
dos-velas-para-el-diablo
refugios
47663_1_Lavidasobreruedas
pais blancos
escalera
prncipito
erizo
gatsby
negritos
a-todos-los-chicos-de-los-que-me-enamore_9788408128441

ACTIVITATS:  COL·LABORACIONS EN DIES ESPECIALS

HALLOWEEN 3

HALLOWEEN:

Col·laborem en la celebració d'Halloween amb el departament d'anglés en la ubicació del photocall per al concurs de disfresses així com en la decoració de portes.

A la foto primera de la dreta, la parella guanyadora del concurs. A la foto de davall, professors del departament d'anglés en el photocall.

HALLOWEEN 2
HALLOWEEN 1
bilblio navidad
biblio valentin
bilbio expositor

Posteriorment, tant per Nadal com en Sant Valentín (febrer), decorem les finestres laterals de la biblioteca amb arbres i cors respectivament. En tots dos casos l'alumnat escrivia post-ít decoratius amb missatges relatius a la temàtica nadalenca o a l'amor.

 

 

Aquest curs estrenem el nostre nou expositor amb el qual presentar les novetats en cada trimestre.

DONA 2
biblio final

Finalment, abans de l'estat d'alarma, ens dió temps a decorar també les finestres amb missatges al·lusius al dia de la dona.

Un llibre, un desig

3 de desembre de 2021

CAMPANYA NADALENCA D’ANIMACIÓ A LA LECTURA UN LLIBRE, UN DESIG Com podeu comprovar en el següent document, la biblioteca ha llançat una campanya d’animació a la lectura per a aquestes festes que s’acosten. Consisteix a passar por la biblioteca per a emplenar una targeta amb dos missatges: En un costat de la targeta, per dins, … Read more

Visiten la nostra biblioteca

21 de gener de 2022

Dilluns passat 17 de gener, vam rebre en l’institut a un grup de professors i professores d’altres centres per a veure la nostra biblioteca. El grup forma part del “Taller de bibliotecaris del Baix Vinalopó” coordinat per Àngela Girona Martínez, de l’assessoria de plurilingüisme del Cefire d’Elx. L’equip de biblioteca del Canónigo Manchón va estar … Read more

Premis “Un llibre, un desig”

21 de gener de 2022

Recordes la campanya de Nadal d’animació lectora que va llançar l’equip de biblioteca? Sí, exactament la que estàs pensant. “Un llibre, un desig”, que consistia en el fet que totes les persones del centre podien escriure en una targeta un llibre que els agradara tindre i un desig per al nou any que estava per … Read more

Celebrant Sant Valentí

7 de febrer de 2022

UN COR, UN TUIT Com sabeu, a l’equip encarregat de la biblioteca li agrada realitzar temàtiques per a dinamitzar el seu ús i animar així, tant al seu alumnat com al professorat, a la lectura. En aquesta ocasió, a més de promocionar llibres romàntics o d’amistat, volem animar-vos primer a escriure, perquè després altres persones … Read more

Sant Valentí

14 de febrer de 2022

Un cor, un tuit Hui, 14 de febrer de 2022, hem celebrat Sant Valentí repartint centenars de targetes amb desitjos d’amistat o d’amor entre el personal del centre. L’equip de biblioteca, ha estat dues setmanes recollint les targetes es que anaven depositant en la caixa preparada per a això. Mireu que bonica estava la biblioteca! … Read more

Tallers al pati

3 de març de 2022

La “Bibliopati” i altres activitats T’agrada llegir novel·les, comics… però la biblioteca sempre està plena? Perquè t’informem, per si no ho sabies ja, que els dijous baixa la biblioteca al pati. Sí, com has llegit. L’equip de biblioteca ens ha preparat un carret amb molts còmics amb l’ajuda dels vostres companys i companyes del cicle … Read more

Dia Internacional de la Dona

10 de març de 2022

8 DE MARÇ DE 2022 Com ja sabeu, el 8 de març de cada any celebrem el Dia Internacional de la Dona. Per a això es van dur a terme diverses activitats que van servir d’homenatge a totes les dones del món. Desitgem recordar que la condició femenina no implica inferioritat, sinó que quan a … Read more

Col·laboradors biblioteca

13 de juliol de 2022

Alumnat col·labora en les tasques de biblioteca Aquest curs escolar 21-22, l’equip de biblioteca ha tingut una gran ajuda. Durant els esplais, alumnat voluntari, s’ha encarregat d’ordenar la biblioteca, organitzar les prestageries, vigilar i posar una mica d’ordre. També han ajudat al professorat encarregat de la biblioteca en tot allò que necessitaven. La veritat és … Read more

L’equip de biblioteca a València

13 de juliol de 2022

Ponents en la segona jornada valenciana de bibliotecaris/àries escolars L’equip de biblioteca de l’IES Canónigo Manchón, va ser convidat pel “Col·legi oficial de bibliotecaris i documentalistes de la Comunitat Valenciana”, d’ara en avant cobdcv, com a ponents en la “2a jornada valenciana de bibliotecaris/àries escolars” per a explicar el nostre treball i ensenyar-los la nostra … Read more

La nostra biblioteca a Castelló

26 d'octubre de 2022

L’IES Canónigo Manchón va participar en una taula redona com IES de referència Dijous passat 20 d’octubre, part de l’equip de biblioteca al costat del seu director, Francisco Javier Ramírez, van anar a la Universitat Jaume I a Castelló on se celebrava una “Jornada de gestió i dinamització de Biblioteques” organitzada per la” Càtedra Interuniversitària … Read more