Visita de Pedro Cifuentes

Hui hem tingut el plaer de rebre en el nostre centre a l’escriptor i dibuixant Pedro Cifuentes, autor del còmic “Planeta a la fuga”, una divertida i original història que consciencia sobre el canvi climàtic i que ha captivat als nostres alumnes de 4t d’ESO.

Els estudiants havien llegit prèviament el còmic i preparat algunes preguntes per a l’autor, que ha respost amb simpatia i proximitat. La presentació de l’encontre ha corregut a càrrec de Óscar Eygasier y Lucía Hervás, que han fet un breu recorregut per la trajectòria de l’autor.

Pedro Cifuentes ens ha parlat dels seus projectes actuals i futurs, entre els quals destaquen els còmics educatius i una aventura d’animació on els seus personatges cobren vida. També ens ha contat com es va iniciar en el món del còmic i què li inspira per a crear les seues històries.

A més, ens ha transmès la importància de fomentar la creativitat dins de l’aula i ens ha donat alguns consells per a desenvolupar-la. Segons ell, la creativitat és una habilitat que es pot entrenar i millorar amb la pràctica, la curiositat i la imaginació.

Per a finalitzar, ens ha explicat els passos bàsics per a crear un còmic: des de la idea inicial fins al guió, l’esbós, el dibuix i el color. Ens ha mostrat alguns exemples del seu propi treball i ens ha animat a provar a fer els nostres propis còmics.

La tertúlia ha acabat amb una signatura de llibres, en la qual els alumnes han pogut portar-se un record personalitzat de l’autor. Les germanes Nora i Carlota Rubert li han il·lustrat un còmic. Ha sigut una experiència molt enriquidora i divertida, que segur que ens servirà per a despertar el nostre interés per la lectura i l’escriptura.

Si no vas poder assistir a l’encontre o vols tornar a veure’l, pots fer-ho a través d’aquest enllaç.


Si esteu motivats, podreu participar en els concursos que organitza el nostre centre (FLIP) amb la creació de còmics, relats, poesia…

El nostre alumnat ha tingut l’oportunitat de treballar el llibre a través de la creació de còmics, pódcast, booktrailers i documentals.

Gràcies Pedro Cifuentes per la teua visita!