Ruta Literària “Martí Domínguez Barberà i Algemesí”

El divendres 10 de maig l’alumnat d’Història de 4t d’ESO de l’IES Sant Vicent Ferrer ha realitzat la Ruta Literària “Martí Domínguez Barberà i Algemesí”. 

Es tracta d’una ruta educativa inspirada en l’obra “L’ullal” de l’insigne escriptor i periodista algemesinenc.

La ruta va ser creada el 2022 pel professor de Valencià del nostre centre, Vicent J. Girbés, que precisament ens ha guiat amablement per un itinerari històric i literari. 

Martí Domínguez (1908-1984) ens va llegar una visió emotiva de l’Algemesí de la seua infància, la dels anys 20 del segle passat, amb les seues vivències als espais més emblemàtics del nostre poble i altres racons, una mostra d’un món antic ja quasi desaparegut. 

Recorrent les diferents parades de la ruta, l’alumnat ha pogut recrear el món senzill de la vida quotidiana de fa cent anys, tot recordant la complexa història d’Espanya que acaben d’estudiar i relacionant-la amb la nostra localitat, amb una visió cultural àmplia dels rics costums, tradicions i festes que són, sense dubte, un tresor a conservar per les noves generacions d’algemesinencs.