El passat dia 3 de març, el Museu de la Valltorta, situat a la població castellonenca de Tírig, va rebre la visita de l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES “Joan Coromines” de Benicarló.
Aquest museu es dedica a vetlar per la conservació, estudi i divulgació de l’art rupestre que tenim per la zona, considerat del més important de la Comunitat Valenciana.
Havien previstes diverses activitats envers l’art prehistòric en un entorn natural immillorable, com la visita al museu, on es pot apreciar com era l’art prehistòric, com es feia la pintura, els eines i d’altres elements fascinants que ens ajuden a comprendre la vida en aquella època.
D’altra banda, a uns 20 minuts caminant, vam visitar in situ l’abric on estan les principals pintures representades, i per finalitzar, també vam poder apreciar les diverses construccions de pedra seca que hi han per la zona, con les cabanes, els assegadors o les parets i marges.
Endemés, vam poder gaudir de la naturalesa en el lloc mateix, xalant del paisatge i l’aire pur, així com de l’albirament de flora d’aquest indret, com els roures, el margalló, l’espígol, el romer, l’argelaga o la sarsa, tota una varietat d’espècies vegetals.
Tot seguit, ens vam desplaçar a la localitat de Cabanes, on primerament vam agafar forces al dinar, i a continuació realitzarem la visita a l’imponent Arc de Cabanes, un monument de pedra seca del segle II aproximadament, construït en l’època de l’ocupació romana a la península. Resulta curiós, si més no, pensar en com podien construïen aquestos grans monuments en forma d’arc, sols amb pedres, les quals són molt pesades.
Aplegats a aquest punt, era l’hora de retornar a Benicarló, amb la satisfacció d’haver passat un dia molt productiu, amb bona companyia, descobrint i aprenent noves coses de la nostra província i passant-ho d’allò més bé a la natura.