8 DE MARÇ, DIA DE LES DONES 2016

[Veure fotos]

Segur que heu escoltat gent que diu que no li agrada assenyalar dates al calendari per celebrar “el dia de…”, fer-ho significa claudicar davant campanyes publicitàries oportunistes. Defensar causes justes, argumenten, és feina de cada dia, i cal fer-ho amb convenciment propi. Clar que sí! De vegades, però, cal fer recordatoris perquè no se’ns obliden situacions de discriminació que estan ocorrent al nostre entorn. Moltes tenen com a protagonistes a dones: dones que són discriminades laboralment, abusades sexualment, algunes fins i tot víctimes mortals de violència masclista. Llegir més…

Al Joan Coromines hem volgut posar llum a situacions com aquestes, i ho hem fet amb la realització de diferents activitats al centre. La més visual ha estat la de “Fem un pas endavant contra la violència de gènere”, a través de la qual s’ha proposat a l’alumnat que dibuixara la textura de les seues sabates per penjar-les posteriorment al passadís. La tria dels colors no ha estat gens casual, la barreja dels blaus (tonalitat que tradicionalment representa el sexe masculí) i la dels roses (sexe femení) dóna com a resultat el color lila. I el lila és el símbol de les veus que reclamen la igualtat entre sexes, ningú per damunt ni per baix de l’altre.

Una setmana hem dedicat a aquesta actuació, el temps durant el qual una altra dona ha mort a mans de la seua parella o exparella. Eixes són les tràgiques estadístiques, una vida menys cada setmana, i eixa és la desgràcia, que hi haja homes que creguen que tenen dret a exercir la seua força i violència contra les seues parelles o exparelles.