Dies especials

Dia d'Internet Segura

i

Dia de la dona en la ciència

El dia 9 de febrer es va celebrar el dia internacional d’Internet Segura. Aquest dia se celebra el segon dia, de la segona setmana, del segon mes de l'any. Per aquest motiu, cada any és un dia distint. Com hem dit, és un esdeveniment mundial i se celebra per conscienciar els joves i no tan joves, de fer un ús segur i positiu de les xarxes socials i de la navegació en Internet. Molta gent no sap les conseqüències i el perill que podem patir en pujar una foto, un comentari... o simplement clicar un enllaç que no es deu i que portarà virus al dispositiu.

Des del departament d'Informàtica, s'han fet jocs de seguretat, s'ha penjat una pancarta de conscienciació i s'ha gestionat un concurs que encara no ha arribat a la seu fi. L'alumnat de premsa hem estat publicant jocs que els companys de 2n de batxillerat han preparat. Encara no ha finalitzat. Si has passat els tres jocs i tens les tres paraules claus, para atenció, que en pocs dies es publicarà la caixa de Pandora. En aquest moment, començarà la cursa i la més ràpida o el més ràpid, serà qui aconseguisca el premi.

Ànim, que ja falta poc!

Però ací no acaba la cosa. Aquesta setmana també s'ha celebrat el dia internacional de la dona en la ciència, l'11 de febrer. Potser que siga més freqüent que estudien carreres científiques o tecnològiques els homes, però les dones, són igualment capaces. Aquest dia, és per a promoure la seua participació en la ciència i la tecnologia, que són igual que els homes amb les mateixes condicions i que si volen, elles també poden, que no pensen mai el contrari.

Carlos Sánchez