📢 Ajuda a la classe 5é a salvar la selva africana! Mobilitza’t per la selva!

Els alumnes de 5é estan col·laborant amb el programa Mobilitza’t per la selva. Des de l’àrea d’anglés, la classe ha preparat una campanya de difusió per a donar a conéixer la seua missió.

Cartells, murals, vídeos i un punt de recollida de mòbils vells formen part del seu treball en aquesta situació d’aprenentatge.

Porta el teu mòbil usat a l’entrada del col·le (hi ha una caixa contenidora preparada) i nosaltres els enviarem per a reciclar! Cada 30 mòbils podrem apadrinar un ximpanzé per un any! 🐒😍

“Mobilitza’t per la selva” és la campanya de reciclatge de mòbils que va nàixer com una iniciativa del programa educatiu de l’Institut Jane Goodall España. Els objectius d’aquesta campanya són varis i molt importants.

D’una banda, cerca sensibilitzar a la ciutadania sobre l’impacte del nostre mode de consum d’aquests productes electrònics. L’alta demanda de coltan, cassiterita i altres minerals per a fabricar aquests dispositius té greus conseqüències en el nostre entorn i en els llocs d’origen, com la República Democràtica del Congo (RDC). Allí, la guerra pel control de les mines ha causat ja més de 5 milions de morts i quasi 3 milions de refugiats, a més de desforestació, contaminació i matances d’animals en perill d’extinció, com a goril·les i ximpanzés.

D’altra banda, promou la reutilització i el reciclatge dels telèfons mòbils i tauletes que tinguem en desús. Així es pot prolongar la seua vida útil o la dels seus components i, quan aixòno és possible, promou que els residus es gestionen de manera correcta. El fet que els materials puguen tornar a utilitzar-se en la fabricació de nous dispositius disminueix la necessitat de continuar explotant mines com les de la RDC.

Els fons obtinguts pel reciclatge dels dispositius es destinen al desenvolupament de projectes educatius i de conservació a Àfrica, ajudant així a les comunitats, als animals i als ecosistemes d’una zona molt afectada per l’explotació d’aquests recursos.

Anima’t a col·laborar!, porta el teu mòbil vell a la Rambla!

https://janegoodall.es/es/movilizateporlaselva.html

https://mobilitzatperlaselva.org/es/apadrinamientosderegalo.html