DIA DE L’ESPORT

El CEIP La Constitució ha celebrat el Dia de l’Esport organitzat per la Fundació Trinidad Alfonso que tenia enguany com a tema les olimpíades i les paraolimpíades.

El nostre alumnat ha participat d’una banda en una marató a peu (jocs olímpics) i d’altra banda ha experimentat tres esports paraolímpics com la Boccia, el Voleibol assegut i el Goalball.

MARATÓ A PEU

Amb estos esports paraolímpics s’ha fet una sensibilització en les diferents discapacitats motores, intel·lectuals i visuals. A més de jugar i fer esport han pogut posar-se en el lloc d’estes persones amb discapacitat i han pogut comprovar tot el que es pot aconseguir encara que tinguen alguna limitació.

BOCCIA

L’esport de la Boccia el practiquen persones en cadira de rodes que tenen paràlisi cerebral, lesió cerebral o discapacitat física severa, i que es col·loquen en un dels extrems del camp, des d’on llancen les boles.

GOALBALL

El Goalball és un esport que el practiquen esportistes cecs o amb discapacitat visual que utilitzen una pilota sonora i s’ha convertit en un dels esports d’equip més emocionants dins del programa paralímpic. Va ser inventat específicament per a persones amb discapacitat visual.

VOLEIBOL ASSEGUT

Este esport està destinat a persones amb discapacitat física i mobilitat reduïda com a persones amb amputacions o paràlisis motores de membres inferiors o paràlisi cerebral.

A més en classe han vist vídeos relacionats amb les Olimpíades, han realitzat fitxes i s’han preparat el seu propi dorsal i la seua torxa.

UN GRAN DIA D’ESPORT I INCLUSIÓ COMPARTIT AMB TOTES LES FAMÍLIES.