Normes

val-normas

OBSERVACIONS IMPORTANTS
Qui pot usar la biblioteca de l’IES Vicente Verdú?
Els usuaris de la biblioteca són l’alumnat, el professorat i el personal no docent del centre. Per a acudir i utilitzar els seus recursos, cal mantindre una bona actitud, respectar les normes i seguir en tot moment les indicacions del professor encarregat.
De quins espais disposa la biblioteca?
La nostra biblioteca compta amb quatre zones diferenciades:

  • Zona d’estudi o treball: amb taules per a grups de quatre (com a màxim). No està permés reservar llocs.
  • Zona d’ordinadors: per a fer treballs o cerques en internet (dues persones per ordinador, com a màxim). Per a utilitzar un ordinador, cal apuntar-se abans en el registre.
  • Zona de lectura: reservada exclusivament per a la lectura relaxada en butaques i pufs. No està permés realitzar deures a aquesta zona.
  • Zona de préstec: ací un professor s’encarrega d’atendre i gestionar les sol·licituds dels usuaris.

Puc quedar-me a la porta mentre esmorze durant l’esplai?
No. No s’ha de romandre a l’accés de la biblioteca per a evitar obstaculitzar el pas i per a no molestar els companys que estan llegint/treballant dins.
Què he de fer abans de marxar-me de la biblioteca?
Abans d’eixir, has de deixar-ho tot com estava (ordenar cadires i butaques, netejar taules, etc.). A més, si has utilitzat algun llibre i no vols portar-te’l prestat, has de dipositar-lo a una de les cistelles grises que hi ha damunt d’algunes prestatgeries.
Amb quins recursos compta la biblioteca?
La biblioteca compta amb llibres de lectura obligatòria, llibres de lectura general, còmics, revistes, material de referència/consulta (diccionaris), pel·lícules i CDs de música.
Es permet agafar prestat qualsevol recurs de la biblioteca?
No. Hi ha recursos que estan fora de préstec i que, per tant, només poden ser consultats a la biblioteca. És el cas dels llibres de consulta/referència (diccionaris), les revistes i també la majoria d’àlbums il·lustrats, que es troben a la zona de lectura.
Quants llibres puc tindre prestats al mateix temps?
Fins a un màxim de 3 llibres.
Puc sol·licitar el préstec d’un llibre que, segons el catàleg, es troba al magatzem?
Sí. Si se sol·licita, es puja el llibre del magatzem i, l’endemà, pot ser recollit a la biblioteca.
Puc renovar un préstec?
Sí. Però pot ser renovat únicament durant els últims dies (abans que caduque) i sempre que l’exemplar no estiga reservat per un altre usuari.
Puc reservar un llibre si no queden exemplars disponibles?
Sí. Les reserves es poden realitzar a la biblioteca o des d’internet, a través del teu compte personal a la pàgina web de catàleg. Una vegada que arribe el llibre que has reservat, rebràs un avís al teu compte de correu GVA (@alu.edu.gva.es) per a recollir-lo. Només es guardarà durant 5 dies. Si no el reculls, la reserva passarà al següent usuari.
Què succeïx si no retorne un llibre dins del termini indicat?
És molt important respectar la data de devolució, ja que altres usuaris poden necessitar el teu llibre. Si la devolució es realitza fora de termini, s’establirà una penalització que impedirà el préstec durant un temps. I, en cas d’incomplir el termini de manera reiterada, es podrà sancionar amb un bloqueig permanent com a usuari del préstec.
Cal tindre en compte que la biblioteca pertany a tota la comunitat educativa, és a dir, compartim els seus recursos entre tots, per la qual cosa un mal ús repercuteix en el bon funcionament i contravé les normes de convivència del centre.
Què he de fer si perd un material de la biblioteca o el retorne en mal estat?
L’usuari és el responsable del material que té en préstec. Així doncs, està obligat sempre a reposar aquest material (comprant-ne un de nou), independentment dels motius de la pèrdua o del deteriorament.
Puc donar llibres de lectura a la biblioteca?
Sí. La biblioteca admet donacions, especialment de lectures obligatòries, ja que són les més demandades. En qualsevol cas, sempre s’acceptarà o rebutjarà una donació en funció de la pertinència i el valor per a la biblioteca.