L’IES Porçons, ja és membre de l’Educació Ambiental en Ruta (EAR)

L’Institut d’Educació Secundària Porçons rep el reconeixement de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per la seua tasca educativa de compromís amb el medi ambient. Aquest reconeixement ha sigut atorgat a partir de la  inclusió COM A ENTITAT ADHERIDA A L’EDUCACIÓ AMBIENTAL EN RUTA per la tasca iniciada pedagògicament amb el treball de conscienciació de la importància de les tres “R”: Reducció, Reutilització i Reciclatge. Un treball que forma part del projecte d’investigació i innovació educativa “Recicla’t. Recicla’m”, que està realitzant-se en el nostre institut des del curso 2018-19, en el qual des de la interdisciplinarietat i els Aprenentatges Basats en Projectes es treballa la importància de les 3R.

Així, amb aquesta adhesió es mostra la consciència i voluntat del nostre centre de seguir els plantejaments, els objectius i les línies d’acció establerts en el document de l’EAR – Educació Ambiental en Ruta-, fruit d’un ampli treball col·lectiu i participatiu (http://agroambient.gva.es/documents/20550103/165213611/Gu%C3%ADa+EAR+Document+marc/c375e00a-9b0d-44c0-9442-904a5853509d). A més es reconeix el compromís de l’IES Porçons a treballar en tots els àmbits per a desenvolupar i engegar accions que permeten la consecució dels objectius d’aquest document, i a contribuir amb compromisos al Pla d’acció que s’ha d’executar per a la implementació de l’EAR, posant els mitjans necessaris.

 

Cal tenir en compte que l’Educació Ambiental en Ruta (Guia EAR) és el marc estratègic de referència i suport educatiu per a la construcció d’un model de societat basat en els principis de la sostenibilitat en els quals està treballant el nostre centre. L’EAR té a més un Pla de Compromisos per a l’Acció que recull les accions impulsades al llarg del territori valencià per les entitats adherides i compromeses amb l’EAR. A més de tenir present l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) articulats a través de 169 metes, les quals conformen un pla d’acció per a abordar de forma global els problemes ambientals, econòmics i socials. Un marc estratègic en què continuarà treballant pedagògicament el nostre centre per assolir aquests ODS.

 

Josràdio. Equip de redacció