SER SA MOLA!
Els projectes d’innovació i inclusió educativa, convocats mitjançant la RESOLUCIÓ de 5 de juny de 2024, de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, per la qual es convoquen assignacions econòmiques per a desenvolupar projectes d’innovació i inclusió educativa biennals en centres docents no universitaris de titularitat pública de la Generalitat, durant els cursos acadèmics 2024-2025 i 2025- 2026.
El projecte de la Rambla busca fomentar hàbits de vida saludable en tota la Comunitat Educativa, creant una tendència comuna. A través d’aquest projecte interdisciplinari i pràctic, els estudiants descobriran pràctiques esportives a l’aire lliure, promovent la connexió amb la naturalesa. A més, es treballarà sobre la importància d’una alimentació sana, local i orgànica. En definitiva, es tracta de conscienciar sobre la importància de cuidar la salut i el medi ambient, construint un futur més sostenible i equilibrat.
Des de La Rambla, considerem que és necessari promoure l’alimentació saludable, l’esport a l’aire lliure i la sostenibilitat. Per això, durant curs 2024-25, volem treballar diferents linies d’aplicacion sobre aquesta temàtica mitjançant projectes com el Erasmus+, el segell School Food 4Change (Enfoc Integral de l’Alimentació a l’Escola) i el PIIE. Aquestes pràctiques milloraran la salut física i emocional dels estudiants, potenciant els seus resultats escolars. Fomentar aquests hàbits des de joves establirà rutines saludables duradores, afavorirà la inclusió social i enfortirà la comunitat educativa, creant un entorn més positiu per a l’aprenentatge.
Situacions a canviar al centre:
- Baixa formació i poc desenvolupada en la temàtica de 2-5 anys.
- Falta d’espais verds al pati.
- Esmorzars processats i poc nutritius.
- Baixa cultura nutricional i ecològica.
- Falta de temps per desenvolupar continguts i materials adaptats.
- Baixa participació d’entitats externes.

CALENDARI I PLANNING 2024-2025
ACTIVITATS















Aquest projecte d’innovació educativa pretén unificar totes les accions relacionades amb la salut que es fan en el nostre centre (tallers, xarrades, hort, menjar saludable, eixides a la natura, etc.) en un projecte únic i innovador, a més d’incorporar noves actuacions relacionades amb l’origen dels aliments, la seua transformació, nutrició i hàbits de vida saludable. Les línies innovadores més destacades són la creació d’espais temporals temàtics d’aliments, amb estacions d’aprenentatge rotatives dirigides per especialistes, i l’apropament de l’alumnat a l’entorn natural i agrícola del municipi mitjançant la participació activa d’agents locals i comarcals, aplicant l’aprenentatge de serveis, així com la millora dels espais multinivell relacionats amb la temàtica del centre.
MÉS INFORMACIÓ PIIE:
































































































































































































































