Animació Lectora

864e160e-69ca-446f-8b2e-bccc74606bfc

#somCervantesenDirecte

Continuem amb activitats en directe.

En aquesta ocasió la Comissió de Biblioteca ha oferit a l'alumnat de segon i tercer cicle una animació sobre dos llibres treballats a classe. "Escola de Monstres" i "Una família de Por".

L'animació fa referència a les activitats, principalment lúdiques, que tenen com a objectiu la motivació i apropament de l'alumnat a la lectura.

Han sigut dues activitats on l'alumnat de 3r-4t han sigut espectadors i l'alumnat de 5é-6é s'han convertit en col·laboradors de l'obra.

Concert Dàmaris Gelabert

_DSC1378

#somCervantesenDirecte

Des del darrer concert de Dani Miquel celebrat  just uns dies abans de confinament, ha passat un any.

Després de la gran acollida per part del nostre alumnat que va rebre l'autor de llibres de cançons, la Comissió de Biblioteca ha volgut repetir aquesta modalitat d'animació per als més menuts del col·legi.

En aquesta ocasió l'artista convidada ha sigut Dàmaris Gelabert, amb un repertori del qual l'alumnat és molt sabedor.

Cançons amb  què es treballen les rutines de classe: "Bon dia", "Els dies de la setmana".

D'altres que ajuden a l'aprenentatge i memorització: "Endevina les vocals","El mosquit", "L'abecedari".

Amb continguts de llenguatge musical: "Fort fluix", "A poc a poc", "Silenci", "Tot sona" ...

I no va faltar l'expressió corporal amb: "Dansa", "Mou el cos"

Sense oblidar la vivència  de les emocions a partir de: "Tu", "Massatges".

A més, llibres i cançons de Dàmaris Gelabert, ja formen part del rebost educatiu de la Biblioteca.

                 

 

Ens Alimentem

L'aula EPRI del col·legi estem duent a terme el projecte "Ens alimentem".

Volem concienciar-nos dels bons hàbits saludables. Per a això  utilitzem un  panell que hem situat al corredor amb el qual  ens ensenyemem en què consisteix l'alimentació saludable, mostrem plats nutritius cada setmana i ens ajuda a saber la gran quantitat de sucre que porten els aliments o els greixos que hem d'evitar.

photo5924984814958654980

Dones Esportives Que Fan Història

Després de 8 jornades dedicades a les Dones Esportives, arriba el 8 de març, on commemorem el Dia de la Dona.

Felicitar a alumnat, famílies i professorat que han ajudat a descobrir alguns esports, donat visibilitat a altres i entre tots hem aprés l'activitat de cadascun d'ells i la participació de tantes i tantes dones, exemples a seguir.

Hui ho dediquem a una gran escaladora...

DONES ESPORTISTES QUE FAN HISTÒRIA

Pilota Valenciana

De del departament d’Educació Física es va promoure el programa Pilota a de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports amb la finalitat d'introduir la pilota valenciana en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.
Es tracta d'un programa que té com a objectiu general que tot l'alumnat valencià conega l'esport nacional valencià, que és la pilota. Al mateix temps que es transmet al professorat totes les possibilitats educatives que la pilota té a l'hora de treballar els valors educatius, socials i culturals del sistema educatiu.

Aquest programa suposa el primer contacte amb la pilota valenciana per a la gran majoria de l'alumnat que d'aquesta forma coneix i pràctica el nostre esport nacional. A més, els alumnes adquireixen els valors de l'esport i més concretament els que transmet la pilota valenciana, entre els quals destaquem: la solidaritat i la cooperació, els valors socials com la convivència, respecte, integració o tolerància, els valors culturals i històrics derivats de la tradició centenària al País Valencià o valors lingüístics com la riquesa de vocabulari o diversitat idiomàtica.
Els alumnes de 3r i 4t varen tindre una xerrada i classe pràctica sobre la PV a mans de dos pilotaris professionals com són: Pere Ribes i Tomàs II. La primera part del programa, els alumnes estigueren en l’aula, aprenent sobre el material, instal.lacions i modalitats d’aquest esport. Van tindre l’oportunitat de resoldre els seus dubtes i curiositats a mà de dos experts de l’esport. En la segona part, baixaren per poder realitzar una classe pràctica introductòria i primera pressa de contacte de la PV.

Dia de realització: dimecres 24 de febrer
Pilotaris: Pere Ribes i Tomàs II