Economia

comision_económica

Economia

Gonzalo Alamar Velázquez,  Rosa María Oliver Torrijo

PRESENTACIÓ

L'Economia estudia el comportament de les persones, individual i col·lectiu, en la cerca de la satisfacció de les seues necessitats, així com de la producció i organització dels béns i serveis que es necessiten per a això, i la distribució dels recursos escassos.

L'economia està present en tots els aspectes de la nostra vida quotidiana, qualsevol ciutadà necessita conéixer les regles bàsiques que expliquen els esdeveniments econòmics i el llenguatge específic que és utilitzat pels economistes i els mitjans de comunicació per a analitzar aqueixos fets.

La realitat no pot entendre's correctament sense considerar el comportament econòmic, individual i col·lectiu, de les persones en la cerca de la satisfacció de les seues necessitats, així com la producció i organització dels béns i serveis que es necessiten per a això, i la distribució dels recursos escassos.

L'estudi de l'economia ajuda a percebre i conéixer el món que ens envolta, i possibilita analitzar i aprofundir en les relacions humanes, incloent diferents variables de context; facilita la comprensió dels conceptes utilitzats habitualment en l'economia i en el món empresarial, potència les habilitats i destreses de raonament, abstracció i interrelació, i proporciona eines per a examinar de manera crítica la societat en la qual ens desemboliquem; a més, contribueix a desenvolupar la curiositat intel·lectual, la capacitat analítica, el rigor i l'amplitud de perspectives en fer front a l'estudi i investigació de diversos temes, el coneixement de variables com el creixement, la pobresa, l'educació, la salut, la riquesa, el medi ambient, etc., un coneixement matemàtic i estadístic, així com una habilitat de comunicació oral i escrita per a explicar i transmetre les idees i conclusions amb arguments i evidències empíriques un sòlid sentit de l'ètica i respecte a l'ésser humà, així com una intensa capacitat de treball, tant individual com en equip i un estímul de l'esperit emprenedor.

Hui dia cobren més valor, si cap, els coneixements econòmics per la importància de comptar amb ciutadans solvents i informats i per la rellevància d'una bona administració dels recursos d'un país, la qual cosa mostra la gran transcendència social de l'economia perquè el seu coneixement contribueix a fomentar la millora en la qualitat de vida, el progrés i el benestar social.

MATÈRIES DEL DEPARTAMENT

ACTIVITAT DEL DEPARTAMENT