Nuestra historia

ELS ORÍGENS 

Els orígens del centre que hui coneixem com a IES L’Eliana són fruit de la fusió física i administrativa d'un Institut de Formació Professional i un Institut Nacional de Batxillerat (INB). L'origen del primer data del 1983. L'INB es va crear el 1986 com una extensió de l'INB de Llíria (actualment IES Camp de Túria) 

  

LA FUSIÓ  

A l'octubre 1998, es produeix la fusió, independitzant-se el nostre institut de l'INB de Llíria. Segons relaten els protagonistes, van ser anys complexos atès el repte d'unir tant el vessant administratiu com el físic del batxillerat i la FP. En un primer moment només s'oferien els 3 cursos de BUP, i poc després es va oferir COU. 

  

LES OBRES I EL TRASLLAT 

El curs 94-95 va marcar l'inici de l'ESO. El centre va començar a créixer en alumnes fins al punt que les instal·lacions van ser manifestament insuficients. En aquell moment el centre només tenia l'ala dreta. Les obres van ampliar el centre dotant-lo de la nau central que comunica les diferents ales i tota l'ala esquerra (on ara hi ha l'actual secretaria). 

Aquestes obres van obligar a un trasllat temporal al col·legi Montealegre de L’Eliana, durant un curs lectiu (1998-1999), habilitant diferents horaris per poder atendre tots els grups. Sens dubte hagué de ser un any difícil per a tothom; segons ens expliquen, les famílies van pressionar l'autoritat educativa perquè les obres es finalitzaren abans que es veiés afectat un nou curs. 

 

LA FORMACIÓ PROFESSIONAL AL NOSTRE CENTRE 

Els cicles formatius que en aquella època (que es deien “mòduls”) eren: 

  • Electricitat i electrònica (FP1 i FP2) 
  • Auxiliar de clínica (FP1) 

 El "mòdul" d'auxiliar de clínica va desaparèixer el 2000, però la família d'electricitat i electrònica ha crescut comptant actualment amb l'FP Bàsica d'operacions auxiliars d'electricitat i el grau mitjà d'instal·lacions elèctriques i automàtiques. 

Poc després s'engega el cicle d'animació sociocultural (del qual només hi va haver una promoció) i el grau superior d'Educació Infantil que atesa la seua demanda té actualment dos grups paral·lels. El 2015 es posa en marxa una nova família professional amb la FPB de Serveis Comercials i el 2016 es posa en marxa el cicle d’atenció a persones en situació de dependència, i el 2020 la seva modalitat semipresencial. 

  

El 2021 s'amplien les famílies de comerç i de serveis socioculturals i a la comunitat amb nous cicles formatius: grau mitjà en activitats comercials i grau superior en integració social. El 2022 s'incorpora el grau mitjà d'instal·lacions elèctriques i automàtiques i per al curs 23-24 es suma la quarta família professional amb el cicle de grau superior d'ensenyament i animació socioesportiva.