Primer premi de l’Ajuntament d’Alacant “Escoles saludables i sostenibles”

PRIMER PREMI DE L’AJUNTAMENT D’ALACANT “ESCOLES SALUDABLES I SOSTENIBLES” PER LA PROMOCIÓ D’UN CONSUM SOSTENIBLE PER A L’IES FRANCISCO FIGUERAS PACHECO pel projecte realitzat pel Professor Tomás Antonio Andreu González, denominat CONSUM CIRCULAR: Xicotetes accions per a un planeta en condicions.

El passat 24 de maig de 2023 després d’haver-se reunit el Jurat dels Premis “ALACANT ESCOLES SALUDABLES” i avaluats els treballs presentats, van decidir atorgar els següents premis als Centres Educatius de la ciutat d’Alacant i els seus projectes:

• Premi a la promoció de l’Alimentació saludable, per al COL·LEGI EL TOSSALET, pel projecte ESCOLA DE SALUT.

• Premi a la promoció de la pràctica esportiva, exercici físic i esport, per al COL·LEGI LUCENTUM, pel projecte REPTE LUCENTUM.

• Premi a la promoció d’un consum sostenible, per a l’I.E.S. FIGUERAS PACHECO, pel projecte realitzat pel professor Tomás Andreu sobre CONSUM CIRCULAR El distintiu d’ESCOLA SALUDABLE l’atorga l’Ajuntament a aquells centres d’Ensenyament de la ciutat que involucren a l’alumnat en qüestions de nutrició saludable i promouen en el propi centre i fora d’ell, el CONSUM SOSTENIBLE desenvolupant el programa dels ODS, durant dos anys i este és el tercer, s’ha tractat de conscienciar a la nostra comunitat de la necessitat de protegir el nostre planeta amb xicotetes accions diàries, fruit d’això ha sigut la consecució de premis autonòmics i excel·lent classificació no sols en el programa nacional sobre consum de Consumópolis, que ja compta amb la seua 18a edició sinó també amb altres programes com Team Consum on s’ha involucrat a l’alumnat participant. Esta és la III Edició d’estos premis als projectes realitzats per part de l’Ajuntament d’Alicante.la lliurament de premis es va realitzar dijous passat 1 de juny, a les 11.30 hores, en les instal·lacions del Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant (A prop), en el Mercat Central d’Alacant, a ella van assistir la nostra vicedirectora en representació del Centre, YOLANDA SALA i el professor TOMÁS ANDREU. Vam ser agraciats amb un trofeu que ens va atorgar l’Ajuntament com a segell de MILLORS ESCOLES SALUDABLES i amb un diploma canviable per una excursió de 200 euros per al nostre alumnat participant en el projecte. El lliurament de premis i les activitats realitzades van ser emeses en directe per Alacantí TV i d’ella s’han fet eco diversos mitjans de premsa de la nostra ciutat. La regidora de Mercats, Comerç i Consum, Lidia López, va ser l’encarregada d’entregar els guardons. El jurat, va estar compost per la regidora de Comerç, la directora general de Mercalicante, la presidenta d’ADACUA, una doctora en Salut pública, la presidenta d’ADENS, i el responsable de PROP. Cal ressaltar que Alacant és una de les primeres ciutats d’Espanya a impulsar un projecte d’estes característiques, en el qual participen anualment més de cinc-cents alumnes dels centres educatius d’infantil, primària i secundària, i s’organitza des de l’any 2015 amb un projecte per a fomentar activitats educatives relacionades amb el consum responsable i sostenible, així com promoure els hàbits de vida saludable entre la comunitat educativa. Enllaços de la notícia:https://www.alicante.es/…/alicante-atorga-segell-com…https://noticiaspress.es/alicante-otorga-el-sello-como…/https://www.elespanol.com/…/alicante…/768173401_0.HTMLhttps://alacantitv.com/…/segell-de-escoles-saludables…/https://www.youtube.com/watch?v=fzwvlbdv_hi

ENHORABONA A TOTS I TOTES ELS QUE HAN APORTAT EL SEU GRANET D’ARENA PER A ESTA INICIATIVA RECONEGUDA PER L’AJUNTAMENT D’ALACANT!