ERASMUS+

ERASMUS +

Projectes Actuals

Projectes Anteriors

Què és ERASMUS+?

Erasmus+ és una iniciativa de la Comissió Europea que pretén millorar l’ocupabilitat i la participació de els/as ciutadans/as membres de la Unió Europea en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport. En el cas que ens interessa a nosaltres/as, a través de la creació de beques de mobilitat d’aprenentatge que permeten a els/as participants viatjar pel territori europeu i créixer personal i professionalment. Aquestes experiències possibilitaran, entre altres, aconseguir els següents objectius:

 • Fer costat als educands en l’adquisició de competències (coneixements, habilitats i actituds) amb vista a millorar el seu desenvolupament personal i la seua ocupabilitat en el mercat de treball europeu i fora d’ell.
 • Donar suport al desenvolupament professional de les persones que treballen en els camps de l’educació, la formació i la joventut…
 • Millorar la competència en llengües estrangeres dels participants.
 • Incrementar en els participants la sensibilització i la comprensió d’altres cultures i països.

La nostra relació en els projectes europeus

Al llarg dels 50 anys de vida de l’IES Fco Figueras Pacheco s’ha anat configurant una de les característiques més importants de la identitat del nostre centre: la internacionalització de la seua tasca educativa, que s’ha materialitzat en moltes experiències d’intercanvis educatius amb escoles altres països. L’aprenentatge lingüístic i l’experiència cultural han sigut els objectius d’aquestes mobilitats que han portat als nostres alumnes a Holanda, França, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, USA…

Amb l’arribada dels programes educatius europeus a principis del segle XXI, hem consolidat aquesta trajectòria que ens ha portat a participar en diversos programes finançats per la Unió Europea: Grundtvig, Leonardo, Comenius, i ara ho programes Erasmus+.

Els programes Erasmus+ en què participa i ha participat el nostre centre són programes pertanyents a l’acció clau 2 o KA2 de Cooperació per a la innovació i intercanvi de bones pràctiques i programes de l’acció clau KA1 de Mobilitat per a l’Aprenentatge.

Els nostre projectes KA2 són Associacions Estratègiques en l’Àmbit de l’Educació i Formació, tant quant a la participació de personal i estudiants de cicles formatius (KA202), com quant a la participació de professorat i alumnat de l’àmbit escolar (KA229).

En l’actualitat participem en tres projectes KA229.

ERASMUS+ K201 (2014-2017)

El Projecte Erasmus European Classroom (2014-2017) és un gran projecte ja finalitzat en el qual treballem amb sis socis europeus sobre la possibilitat d’establir un currículum d’estudis comú per a l’etapa de Secundària.

ERASMUS+ K229 (2018-2020)

 • ARTISANS
 • EUROPEAN MITJANA COACHES IN ACTION
 • THE WAY OF SAINT JAMES

ERASMUS+ KA103

Per què et pot interessar un programa ERASMUS+?

A través del programa podràs viatjar a un país estranger de la Unió Europea i:

 • Si eres professor o professora d’Educació Superior de qualsevol família professional i pertanys a la plantilla de professors/as de l’institut, podràs obtindre una beca de mobilitat al país que tries i observar el “modus operandi” d’una empresa del teu sector, a més de gaudir del país durant la teua estada.
 • Si eres alumne o alumna d’un Cicle Formatiu de Grau Superior d’aquest institut, podràs fer les teues pràctiques en un país de la Unió Europea que tu tries i obtindràs la teua titulació igualment, a més que aprendràs bé l’idioma del país i gaudiràs del mateix durant la teua estada.
  Saps què? El 95% dels estudiants que realitzen una mobilitat sota aquest programa troben treball durant el primer any una vegada titulats/as.

Cada any l’institut sol·licita noves beques de mobilitat per a permetre que aquells/as que estigueu interessats/as a enriquir la vostra vida personal i professional, tingueu l’oportunitat de fer-ho.