5 treballs d’alumnes de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi entre les 30 millors investigacions no universitàries

·        Els Premis Sapiència, concedits per la Xarxa d’Universitats Valencianes i la Conselleria d’Innovació, es faran públics a un Congrés el proper 22 d’octubre

·        El treballs opten també al Premi del Públic. Fins al 18 d’octubre es poden veure a https://sapienciapremis.es/vota/ i recolzar prenent el ‘like’ als vídeos del ‘youtube’

La segona edició dels Premis Sapiència han tornat a reconèixer la tasca de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi. Entre els 30 finalistes, fets públics avui mateix (26 de setembre), hi ha 5 treballs d’alumnes de batxillerat del centre.

De fet, a la categoria d’Arts i Humanitats 3 dels 6 finalistes són de l’Andreu (Lucía Peláez, Esther Miranda i Sofía Olascoaga) i a  la categoria de Ciències Socials i Jurídiques en són 2 de 6 (Lidia Carbonell i María García). Alumnes que el curs passat cursaven 1r i 2n de batxillerat.

Els treballs són fruït del Programa d’Excel·lència que el centre desenvolupa des de fa anys. L’alumnat compatibilitza la iniciació a la investigació amb el desenvolupament del curs. Tutoritzat per un professor d’aquell àmbit que elles i ells decideixen; seleccionen un tema, plantegen una hipòtesi, aprofundeixen en la bibliografia disponible, realitzen un treball de camp i finalment defensen la investigació davant d’un tribunal.

Que el jurat de la Xarxa d’Universitats, en un procés totalment anònim, haja triat cinc treballs d’alumnat de l’IES Andreu Sempere demostra l’èxit del projecte i la dedicació de les i els joves del centre. El curs passat ja vam obtenir tres finalistes i aquest curs el resultat encara ha estat millor.

Es tracta de la segona edició d’un ambiciós projecte que reparteix recolzament econòmic i prestigi entre els treballs seleccionats de les i els estudiants de batxillerat de tot el País Valencià. La Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la I+D+i (RUVID) i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana pretenen així fomentar la investigació entre els més joves.

A més del premi que previsiblement rebran (hi ha 30 finalistes per a 30 premis, falta saber de quina categoria), els treballs poden optar al Premi del Públic. Per això, la comunitat educativa de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi demana la col·laboració de les veïnes i veïns d’Alcoi. Es poden consultar les presentacions dels treballs i votar donant-li like al youtube.

“De Alcoy al infierno. Deportados alcoyanos en los campos nazis” de Lucía Peláez 

“Diversitat en les relacions afectives: Soligàmia?” d’Esther Miranda

“Necesidad de cambio en la concepción del arte” de Sofía Olascoaga

“Emociones que educan” de Lidia Carbonell

“La Música: deporte de élite” de María García