L’IES Andreu Sempere acull l’exposició ‘No Oblidem’ del Fòrum per la Memòria de l’Alcoià i el Comtat

●       A través de 23 panells, l’alumnat aprèn la història de la II República, la Guerra Civil i la Dictadura des de l’àmbit local i comarcal

●       El projecte memorialístic forma part del Projecte Interdisciplinari que cursa l’alumnat en 1r de l’ESO d’acord amb el nou currículum previst a la LOMLOE

●       La unitat didàctica finançada per la Conselleria de Qualitat Democràtica i els ajuntaments de la comarca, ara és també una exposició itinerant gràcies a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i a la Federació de Municipis i Províncies

El projecte ‘No Oblidem’ del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de l’Alcoià i el Comtat continua creixent. La unitat didàctica elaborada ara fa un any amb el recolzament inicial de la Conselleria de Participació i Qualitat Democràtica va esdevindre una publicació gràcies als ajuntaments de Cocentaina i Muro. I aquest curs han donat un pas més enllà i s’ha transformat en una esplèndida exposició de 23 panells genèrics i amb històries properes.

Els centres educatius de Cocentaina (IES Pare Arques), Muro (IES Serra de Mariola) i Alcoi (IES Andreu Sempere), que iniciaren el projecte de la mà del Fòrum, han estat els primers en gaudir d’aquesta eina pedagògica tan interessant. El material ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

El projecte es basa en una consideració de partida ben senzilla: les històries que ens són properes són més significatives per a l’alumnat. Elles i ells pregunten a casa, participen de la recerca d’informació i, finalment, confronten el que han après a l’aula amb allò que escolten de boca dels seues pares i de els seues iaies.

La història recent, la del segle XX, s’aprèn als llibres; però també de les fonts orals (dels nostres majors) i a la ciutat. Les petjades de la història més propera encara està molt present als edificis de la ciutat. Les condicions de vida durant la industrialització, els bombardejos en la Guerra Civil, la solidaritat internacional, la repressió franquista o la transició democràcia es pot aprendre passejant Alcoi.

Per això, a l’IES Andreu Sempere, i gràcies a la col·laboració del Fòrum per la Memòria Democràtica i Històrica de l’Alcoià i el Comtat, “No Oblidem” és una matèria fonamental a 1r d’ESO.  

Adjuntem fotografies de l’exposició i enllaç del Fòrum amb informació del projecte

https://sites.google.com/view/frummhidcocentaina/no-oblidem