Visita de l’IIS Salvemini Duca D’Aosta

Durant els dies 14-19 de setembre hem tingut la visita d’alumnat del centre educatiu SALVEMINI DUCA D’AOSTA de Florència. Coincidint amb les primeres jornades del recentment estrenat curs escolar, l’alumnat que va viatjar a Florència a l’abril en el context d’un intercanvi Erasmus+, ara ha rebut als seus corresponents florentins i s’ha produït una experiència de convivència a la ciutat de València molt bonica.

Alumnat participant en el projecte

Els hem ensenyat la nostra ciutat, els llocs i monuments que destaquen per la seua història i valor artístic, museus, i també tradicions i aspectes culturals que ens identifiquen i representen. En algunes ocasions, deambular pels carrers del centre de la ciutat i la zona de la marina va ser molt atractiu per a tots dos grups.

L’alumnat visitant va assistir a classes lectives al Serpis i, a més, tots dos grups van dur a terme de forma combinada una activitat de literatura mitjançant la qual van aprendre mútuament de les seues respectives tradicions literàries més recents.

Tota una experiència, personal i d’aprenentatge no formal.

Ens agraden els intercanvis escolars!!

EL DIA DE LES LLENGÜES

El passat dilluns 26 de setembre vam celebrar EL DIA DE LES LLENGÜES. 

Volíem posar de manifest no únicament la varietat de llengües curriculars que s’estudien en el centre, sinó més bé i especialment les llengües  NO CURRICULARS que es parlen en les famílies del nostre alumnat com ara, xinés, polonés, romanés, búlgar, hongarés, portugués, àrab, italià… 

En l’acte de celebració participà de forma destacada alumnat parlant d’aquestes llengües no curriculars llegint textos originals, amb els quals preteníem posar en valor la seua llengua i també posar en situació de sentir sons i paraules estranyes a la resta de l’auditori allí present. Després de cada intervenció, es llegia la traducció corresponent perquè tots entenguérem el que s’havia llegit. 

A més, aprofitarem l’ocasió per a presentar les il·lustracions realitzades a final del curs passat per alumnat de nivells diversos amb motiu de l’edició d’un nou quadernet del projecte FORMES DE LLEGIR. Podeu veure l’exposició en el hall del centre i consultar el cartell

Virginia Pla