L’alumnat ha assistit a l’espectacle del contacontes Samuel Mountounmjou, professor de llengües Camerunés que ja fa uns anys va decidir dedicar-se a la transmissió oral de la cultura del seu país. A través dels seus contes, Samuel ens parla d’interculturalitat i plurilingüisme tot i transmetent els valors universals comuns a tots els éssers humans. « La diversitat com a societat és el que ens fa rics com a humans», en paraules del propi Samuel. O «saber escoltar ens ajuda a conèixer millor als altres»… Ens parla de respecte, de comprensió, de tolerància…
Tot i el llegat colonial de sofriment i explotació, que ha patit el poble africà, Samuel veu la part positiva de l’aportació cultural i lingüística dels colonitzadors i la valora com a mitjà d’entesa entre pobles de diferents llengües. Aquesta activitat, pensada i realitzada en francés, la seua llengua d’estudis, Samuel l’ha sabuda adaptar a la perfecció per a que, no només no perdérem el fil de les històries fent servir també el castellà, sinó que a més aprenguérem alguna paraula en francés i inclús en alguna de les llengües del seu país.
En definitiva, una experiència, des del nostre punt de vista, molt enriquidora i que ens apropa a altres realitats, de vegades tan desconegudes, que semblara que no existiren i que conèixer-les ens fa ser més comprensius , tolerants i respectuosos amb allò que és diferent per al final descobrir que no ho som tant, de diferents.