ALUMNAT DE 3r PDC I 4t D’ESO ACUDEIXEN ALS ACTES DE COMMEMORACIÓ PER LA RIUADA DE 1985

Text: Izan Lázaro (3r ESO PDC). Fotos: Álvaro Calderón (3r ESO PDC) 

Dijous passat 20 d’octubre els alumnes dels cursos 3r ESO de PDC i 4 de l’ESO visitem una exposició que commemora la Riuada que va patir el barri l’any 1985.  

Vam ser al museu caminant, però no gaire lluny del nostre institut. Ens van contar que va haver-hi una inundació en Sant Gabriel que va causar molts problemes per a moltes persones. També, va haver-hi morts per ofegament. És el cas d’una dona que es va ofegar amb el seu propi fill ja que a la volta del col·legi tots dos van caure per un clavegueram obert. També va haver-hi altres casos, concretament dues morts per ofegament. 

Tot això ens ho van explicar 2 policies molt guapos i un bomber encara més simpàtic. Ens van ensenyar moltes imatges sobre aquest accident com, per exemple, tots els carrers inundats. També ens van mostrar com el corrent de l’aigua s’emportava uns quants cotxes direcció a la mar. Al final de l’explicació als dos policies i al bomber els van donar un diploma com a agraïment. 

Com a anècdota de la visita, abans d’anar-nos el bomber ens va explicar que va haver-hi un home que va agafar el seu propi helicòpter i va anar de teulada en teulada salvant persones arriscant una multa molt gran que pagar. Totes les persones se li van agrair haver-los salvat i tot li criden com un heroi, un salvador. Quan va arribar el moment de multar-lo tots els ciutadans de Sant Gabriel es van oposar a la multa ja que havia salvat a moltes vides de veïns.