Erasmus +

Erasmus+ és el programa de la UE per a donar suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport a Europa.
Per al període 2021-2027, el programa posa l'accent principalment en la inclusió social, les transicions ecològica i digital, i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica.

Dona suport a les prioritats i activitats establides en l'Espai Europeu d'Educació, el Pla d'Acció d'Educació Digital i l'Agenda de Capacitats Europea. El programa també:

  • dona suport al pilar europeu de drets socials,
  • aplica l'Estratègia de la UE per a la Joventut 2019-2027,
  • desenvolupa la dimensió europea de l'esport.

Durant el curs 2022/2023 el claustre de professors de l'IES Badia de Babel va expressar el seu desig de participar en un projecte ERASMUS+. L'objectiu final és internacionalitzar el nostre centre i iniciar les transformacions necessàries per a fer front als reptes del futur.

Dos dels principals reptes als quals ens enfrontem són la integració de tots els alumnes, independentment de la seua procedència cultural, i la implementació de mesures que asseguren un desenvolupament sostenible. Amb el present projecte, el nostre professorat assistirà a dos cursos relacionats amb la integració i el medi ambient. Sis dels nostres companys es desplaçaran a Finlàndia i Grècia per a assistir a estos cursos i compartir amb la resta del claustre els seus aprenentatges. A més, tres companys realitzaran una mobilitat a Finlàndia per a realitzar un aprenentatge per observació en un centre d'educació secundària d'este país.

A través d'estos cursos i visites pretenem recollir idees i fer-nos amb les eines necessàries per a transformar el nostre centre, millorar la pràctica docent i les possibilitats d'aprenentatge del nostre alumnat. Europa ens ofereix la possibilitat d'internacionalitzar el nostre centre perquè els nostres alumnes puguen aprendre, compartir i potenciar les seues competències i habilitats.

Formació Erasmus+

Per YOLANDA, TREMIÑO ADSUAR | 17 de desembre de 2023

Dimecres passat 13 de desembre, un membre de la Comissió Erasmus+ de l’institut es va desplaçar a Madrid per a assistir a la Jornada informativa Erasmus+ 2024 – Educació Escolar i de Persones Adultes. L’objectiu és rebre directament del personal del SEPIE tota la informació i novetats per a la correcta presentació de futurs projectes … Llegir més

Visita dels nostres companys finlandesos de Varkaus

Per YOLANDA, TREMIÑO ADSUAR | 2 de novembre de 2023

El dimecres 4 d’octubre van tornar a visitar-nos els nostres companys finlandesos de Varkaus durant el seu viatge d’estudis d’espanyol. Els ensenyem les nostres instal·lacions  i van tindre activitats per a practicar anglés amb l’alumnat de CCO4. Els nostres alumnes els van oferir, a més, una “picaeta” amb productes de la terreta, ideal per a … Llegir més

Erasmus Day

Per YOLANDA, TREMIÑO ADSUAR | 2 de novembre de 2023

El passat 11 d’octubre vam organitzar en el nostre centre un esdeveniment per a celebrar els ERASMUS+ DAYS. Durant eixa setmana se celebraran esdeveniments en tots els centres europeus que siguen beneficiaris o participen d’alguna manera en les mobilitats internacionals que subvenciona i promou la Unió Europea.  Es tracta de compartir amb tota la comunitat … Llegir més