Drets de l’AMPA

Els referits a les seues competències estan arreplegats en els Reglaments Orgànics dels Centres d´Educació Primària i Secundària (veure esquema) i en els seus propis estatuts que es deriven de les lleis i normes que sobre associacions hi ha vigents ( ). Algunes qüestions que hem de conéixer: Tindre un local.
La direcció del centre facilitarà a l´AMPA, l´ús d´un local per al desenvolupament de les activitats que els són pròpies. Si les instal·lacions ho permeten, este local serà d´ús exclusiu per a l´AMPA.

Utilitzar el centre i els seus mitjans.
Sempre que no s´interferisca en el normal desenvolupament de les activitats previstes en la Programació General Anual (PGA), sent responsables del bon ús dels mateixos. La seua utilització haurà de ser especificada pel Consell Escolar. No obstant, una AMPA té la potestat d´utilitzar les infraestructures del centre, fora de l´horari lectiu obligatori, sempre que es responsabilitze del bon ús del mateix i no siga utilitzat per a cap tipus de lucre propi o alié.

Tindre accés lliure al centre.
La direcció té l´obligació de facilitar a l´AMPA el lliure accés, sense condicionar la presència dels seus membres a la del professorat ni a la del personal no docent.

Utilització dels locals per a activitats extraordinàries.
L´AMPA podrà utilitzar les instal·lacions del centre, per a la realització d´activitats puntuals i extraordinàries que li siguen pròpies, Assemblees per exemple, prèvia informació per escrit de l´AMPA a la Direcció del Centre i amb una antelació de 2 dies hàbils a la data en què es necessite fer ús de les instal·lacions.

Informació obtinguda de www.fapa-valencia.org