El taller de cafeteria com aprenentatge de destreses prelaborals

L’alumnat adquireix habilitats laborals relacionades amb la restauració com:
- Atenció al client i treball de les habilitats socials.
- Ús i cura de la cafetera industrial: fer diferents tipus de café, netejar i utilitzar la llanceta, ús de la descalcificadora.
- Organització del servei: pasar comanda, anar a comprar el pa, estimar quantitats, reposar i rotar aliments segons caducitat.
- Treballar d’acord a leș normes de qualitat i higiene alimentària.
ÚS I MANTENIMENT DE LA CAFETERA
Control del manòmetre de pressió Càrrega del portacacets Control de temperatura Vaporitzador i ús de la llanceta
RACÓ DE LES TORRADES DE PA
Servir comandes Preparar les llesques Atenció al client Racó dels sucs
RACÓ DE LES INFUSIONS
Preparar i servir infusions Suport i accès a l’ús dels diners
El taller de Cuina com eina d’autonomia de l’alumnat
TALLER DE CUINA “ARA CUINE JO”: Un espai on treballar capacítate funcional per a la vida diària.

L’autonomia i la inclusió social és l’objectiu prioritari del taller de cuina, que preten:
*Desenvolupar destresses bàsiques de manipulació i cura d’aliments.
*Treballar amb ordre i autonomie (arreplegar, ordenar armario, fer inventari, llegir i interpretar etiquetes.
*Aprendre a fer receptes amb aliments de proximitat I també d’altres cultures.
*Millorar l’autoestima, l’empoderament i la competència social de l’alumnat.
*Treballar de forma cooperativa.
*Fomentar l’autorregulació de la conducta, adquisició de compromís, valor de l’esforç i constància.
GALERIA DE SABORS
La nostra Cuina Neteja d’eines Cura d’eines Ús de màquines de suport Diferents tipos de talls: julliana, brunoise. Elaboració de salses Truites Banitsa sofregit Preparació de mermelades
Magdalenes Vichyssoise Lasanya Carabasses torrades Melmelades Paella Fermentació de mases Sofregit de tomaca Coca de pimento i tomaca Coca de fira Truita de faves Fogasses Truita francesa Pastat
CUINA DE NADAL
Polvorons Pastissets Cocotets Torró Torró a la pedra Torró de quicos