L’IES Serpis participa en la Valencianada 2024

Els nostres alumnes de 1r de batxillerat han participat hui 15 de febrer de 2025 en la Valencianada.

La Valencianada és un desafiament de geolocalització i coneixement de la ciutat de València. Esta activitat, que es porta realitzant des del curs 2014-2015, forma part del Projecte Mundial de Ciutats Mòbils. Organitzada a València per 1entretants, l’activitat està dissenyada per a estudiants, permetent-los situar qualsevol punt de la ciutat mitjançant la combinació de mitjans clàssics amb l’ús de les últimes tecnologies (Internet mòbil, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada, entre altres).

La preparació per a esta activitat ha implicat l’elaboració de fitxes, recopilació d’informació sobre edificis i la ciutat, així com la presentació d’algunes aplicacions mòbils que ajudaran als alumnes durant la seua visita als monuments de la ciutat.

Este esdeveniment sociocultural i educatiu, oferit pel Departament de Valencià, brinda una oportunitat única per a l’institut. Els objectius generals d’esta iniciativa van més enllà de la mera divulgació del patrimoni cultural valencià, buscant establir vincles entre l’educació formal i no formal, així com fomentar l’ús de dispositius mòbils per a l’aprenentatge en contextos reals.

Des de l’IES Serpis, ens sentim orgullosos de participar en esta experiència educativa única, que sens dubte enriquirà el coneixement i l’experiència dels nostres estudiants, enfortint el seu vincle amb la història i la cultura de la nostra ciutat.