Subcampions de la Comunitat Valenciana en el concurs Consumópolis 19

CONCURS ESCOLAR CONSUMÓPOLIS 19

VAN SER ENTREGATS ELS PREMIS AUTONÒMICS EN PORT DE SAGUNT. PRIMER PREMI ESPECIAL AL NOSTRE PROFESSOR TOMÁS ANDREU EN EL NIVELL III DEL CONCURS (3r-4t ESO- FPB) PER LA MAJOR PUNTUACIÓ OBTINGUDA I SUBCAMPIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA A L’EQUIP FIGUERAS WARRIOR DE 3r ESO D.

Dilluns passat 10 de juny el nostre centre va estar representat amb l’assistència dels nostres professors Tomás Andreu i Diego Martínez, així com familiars i alumnat finalista en la gala de lliurament de premis del Concurs Escolar Consumópolis 19 durant este curs 2023-2024, que es va dur a terme en Port de Sagunt. L’excursió i el seu cost va ser sufragada per Conselleria i formava part de la recepció de lliurament de premis i assistència a la gala. Els assistents van poder gaudir d’un matí en la localitat valenciana assistint a la casa de la cultura, antic cinema dels anys 20 restaurat, on es va donar a conéixer el veredicte final del jurat i es va procedir al lliurament de premis.

El nostre professor Tomás Antonio Andreu González va rebre el primer premi al professorat en la categoria màxima d’este concurs, el nivell III per a estudiants de 3r, 4t ESO i FPB, que va ser entregat per la Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme Nuria Montes així com la directora general de Comerç, Artesania i Consum Maribel Sáez i autoritats locals de Sagunt com el seu alcalde Darío Moreno, o el director de la Casa de la Cultura de Sagunt, a l’ésser el professor amb major puntuació en esta categoria. Recordar que el nostre centre va aconseguir classificar a 7 equips finalistes compostos per 5 membres, després de la superació de les 10 proves en la primera fase i passar també la segona fase amb l’elaboració d’un treball col·laboratiu. La consellera d’Innovació va destacar que “incloure la sostenibilitat en els currículums escolars és essencial per a formar consumidors crítics, exigents i responsables des de les edats més primerenques, Nuria Montes ha assegurat que “les campanyes de sensibilització i els programes educatius, com el concurs de Consumópolis, són una de les estratègies indispensables per a contribuir a formar una ciutadania conscient de les implicacions de totes les nostres decisions a l’hora d’adquirir productes i servicis”. Per part seua, la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, organitzadora dels premis, ha explicat que “el concurs es desenvolupa durant tot el curs escolar en dos fases. La primera a través d’una plataforma d’animació virtual on se superen proves i preguntes. I una segona que consistix a elaborar un vídeo musical, amb lletres i coreografies pròpies”.

De la mateixa forma i coordinats per Tomás Andreu, el nostre equip FIGUERAS WARRIOR de 3r ESO D integrat per: Álvaro Martínez Duro, Javier Gutiérrez Mayayo, Valentina Araujo García, Samuel Chocano Esteve i David López Llopis va aconseguir el subcampionat del concurs en quedar com a segons de la Comunitat Valenciana en la mateixa categoria del Nivell III.

Tant el professor de manera individual com el grup van ser obsequiats amb tots dos xecs i van rebre els diplomes acreditatius de la distinció atorgada durant l’acte. En el transcurs de la gala va ser acompanyada per un espectacle de teatralització i il·lusionisme denominat: “Els ODS màgics i la sostenibilitat” on d’una forma senzilla, divertida i didàctica es va explicar i va ensenyar al públic assistent cadascun dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) objecte primordial d’este concurs que durant este curs el seu lema principal era: “Suma’t a l’Energia Responsable”. En esta edició 2023-2024 s’han inscrit a nivell nacional 2.266 equips amb un total de 11.330 alumnes participants treballant per a millorar els continguts educatius i formatius en matèria de Sostenibilitat. L’equip de Consumópolis dependent del Govern d’Espanya, Ministeri de Consum en col·laboració amb el Ministeri d’Educació juntament amb la Conselleria d’Innovació, Comerç i Turisme en col·laboració amb la pròpia Conselleria d’Educació promou la reflexió crítica i solidària sobre diferents aspectes del consum responsable i sostenible. Els drets i les obligacions de ser un consumidor responsable i la necessitat del respecte al medi ambient i el coneixement i posada en pràctica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible prescriptius per l’ONU i la UE. La notícia va ser publicada en diversos mitjans a causa de la seua rellevància dins de la comunitat escolar, no oblidem que este concurs escolar aconseguix ja 19 anys.

Coordina l’activitat: Professor Tomás Antonio Andreu González.

Enhorabona a tots i a totes per representar al nostre centre d’una forma tan digna, i als 7 equips finalistes per la seua gran faena!

ENLLAÇOS A LA NOTÍCIA:

https://cindi.gva.es/es/web/consumo/concurso-escolar-consumopolis?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR09jnVhFKcVlk7IaE_Rykd-D9uOzLyhg_CuZDwTkqKeAHRlc_EIytPsIvg_aem_BB_3w32Y-QQG7IDExi5gEg

https://www.eseficiencia.es/…/generalitat-valenciana…

https://www.levante-emv.com/…/ceip-vilamar-repetix…

https://govclipping.com/es/valencia/press_release/2024-06-10/254118-consumo-entrega-premios-concurso-escolar-consumopolis?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1KVl2elQJa1ZLKoV1yp2W7X3gJ8i_n95l6k1VOHJenidQQcQ0-o9ocPoY_aem_mVnOP2rkF1ANcRDATgVrDA