23 d’abril, Dia del Llibre

23 d’abril, el Dia del Llibre, una festivitat que honra la importància de la lectura, la literatura i l’intercanvi cultural a nivell global.

Us deixem les fotografies de la decoració que hem realitzat a la nostra biblioteca per a celebrar este dia tan especial.

Feliç dia!

Origen i significat:

El Dia del Llibre troba les seues arrels en una tradició catalana que data del segle XV, coneguda com la “Diada de Sant Jordi” o el “Dia de Sant Jordi”. En esta jornada, es commemora la mort de dos grans figures literàries: l’escriptor Miguel de Cervantes i el poeta William Shakespeare, tots dos morts el 23 d’abril de 1616. A més, es creu que també va morir eixe mateix dia, encara que en un calendari diferent, el poeta anglés Christopher Marlowe.

L’elecció d’esta data per a celebrar el Dia del Llibre va ser proposada per la UNESCO en 1995, com un homenatge a la riquesa cultural i lingüística que representen estes tres personalitats literàries icòniques. Des de llavors, el 23 d’abril s’ha convertit en una jornada per a fomentar la lectura, promoure la indústria editorial i celebrar la diversitat de les lletres a tot el món.

Ts