8 M Penses el que dius?

8 M Penses el que dius?

Des de l’EASDA (Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alacant) han desenvolupat una iniciativa gràfica/ didàctica per al 8M que ens han enviat desinteressadament perquè l’alumnat reflexione. Penses el que dius? És una campanya juvenil i desenfadada basada en 9 pòsters il·lustrats (+ vídeo) on personatges una mica “troglos” conversen en situacions quotidianes, fent-nos reflexionar sobre com todxs, en certa manera, a través del llenguatge quotidià i les frases, perpetuem dia a dia els estereotips de gènere. Treballen cap a la Igualtat amb disseny gràfic; Pretenen oferir un material fanfarró que convide a dialogar i reflexionar en els centres educatius de secundària de la província, el dia de les dones. Per a això, cada pòster aborda un tema diferent: educació sexual, món del motor, tasques domèstiques, hits musicals, món laboral, sexualitat femenina, llenguatge inclusiu, pornografia infantil i feminisme.

ANTECEDENTS: La campanya, promoguda per la coordinació d’Igualtat de l’EASDA i secundada per la direcció del centre, és un projecte d’aula, creat per 9 estudiants de segon de Gràfica Publicitària; un treball col·lectiu i visual que reivindica el valor de la gràfica publicitària per a fer justícia a les dones, tractant de contrarestar a aqueixa publicitat comercial que encara cosifica i infravalora a les dones en els seus missatges visuals. Penses el que dius? ens convida a reflexionar sobre el que diem, ens diuen i sentim de manera quotidiana sense adonar-nos que estem perpetuant els estereotips de gènere.

SUPORTS: L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant s’ha sumat a la iniciativa i difondrà la campanya a través d’un circuit de marquesines en les parades del Tram, durant el mes vinent de març. A més, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) albergarà la Jornada 8M EASDA: “Educació, Disseny i Igualtat”, on el plat estrela és la xarrada del col·lectiu de dissenyadors i activistes gràfics “Un Món Feliç” (Sonia Díaz i Gabriel Martínez).

Activitat coordinada per vicedirecció (Yolanda Sala)