Mobilitat Erasmus+ per a formació de professorat

Us deixem l’experiència de la mobilitat Erasmus+  per a formació de professorat, que va realitzar el curs passat sota el programa KA131-HED d’Educació Superior.  El professor que ha realitzat aquesta mobilitat és Javier Zaragoza, professor de FOL.

Hello! Hola!

Soc Javier Zaragoza, professor de Formació i Orientació Laboral en l’IES Figueras Pacheco, matèria transversal dels diferents Cicles Formatius.

Sempre m’ha interessat viatjar i conéixer altres cultures. Durant els meus estudis

vaig realitzar estades Erasmus+ en Nottingham i en Bath (el Regne Unit).

El curs passat 2021/2022 l’IES Figueras Pacheco em va oferir la possibilitat de participar en un programa de mobilitat per al professorat de cicles formatius.

M’agradaria compartir-la amb vosaltres i animar-vos a participar enguany!

Per què Grècia?

Vaig contactar amb diverses organitzacions de tota Europa amb la finalitat d’incrementar les oportunitats per als nostres alumnes d’Integració Social. Especialment, donada la situació que s’estava vivint en el nostre continent, contacte amb diverses ONGs al servei dels refugiats.

Així va ser com vaig aconseguir donar amb Khora, una associació grega els inicis de la qual es remunten a març 2006 davant la necessitat de donar resposta a l’arribada de migrants a Lesbos.

La situació dels refugiats a Grècia és crítica amb motiu de l’arribada massiva de migrants des de països com Turquia, el Pakistan, l’Iran, etc., viuen en situació il·legal al país, amagats perquè la policia els trasllada a camps de

refugiats en una illa amb condicions infrahumanes o els retornen al seu país.

Una vegada reben l’estatus legal de refugiat, el govern no els preveu cap mena d’ajuda, els incita que marxen a un altre país d’Europa a buscar treball.

Aquesta organització treballa des de diverses àrees per a donar respostes a les seues necessitats:

  • Free shop: botiga de roba i joguets gratis.
  • Social kitchen: repartiment de menjar gratis.
  • Beehive: tallers per a totes les edats (art, pintura, jocs, etc.)
  • KAST: labors d’acompanyament i assessorament en matèria d’asil polític.

Són moltes les organitzacions assentades a Grècia que intenten lluitar contra la pobresa i la marginació de diferents col·lectius. Aquesta experiència em va permetre viure en primera persona les dificultats d’aquest col·lectiu i admirar la gran labor que realitzen els integradors socials en la seua vida diària.

Si vols conéixer més sobre la meua experiència, no dubtes a preguntar-me.

Erasmus-Mobility-Javier-Zaragoza-21_22