Dia de la Dona (8 de març de 2019) a l’IES el Quint

Com ja és habitual a l’IES el Quint, el passat 8 de març vam celebrar el Dia de la Dona, coordinat per les professores Lola Bertolín, professora de PT, i Manuela Martínez, Coordinadora d’Igualtat del Centre.

Aquest curs, l’alumnat que assisteix a l’aula de pedagogia terapèutica va preparar cartells gegants per engalanar l’entrada al centre amb l’objectiu de presentar una informació cronològica clara sobre els drets de les dones abans i després de la Constitució espanyola de 1978 i sobre els canvis legislatius produïts des de 1931 fins 1978.
A mės, la Coordinadora d’Igualtat i Convivència del centre va preparar informació per aclarir termes com “feminisme”, “masclisme” o “feminicidi”, paraules que de vegades s’utilitzen sense un coneixement clar del que volen dir, i que cal treballar per avançar amb coneixement totes i tots junts.
Tota aquesta exposició de material informatiu va estar visitada per l’alumnat del centre per treballar-la seguidament a les tutories.

L’alumnat de 1r de batxillerat, coordinat per la professora de Valencià Isabel Folgado també va escriure i llegir un manifest, elaborat conjuntament amb altres dos centres valencians en el marc d’un projecte eTwinning:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hEDP2bpumrU[/embedyt]

El diari Levante-EMV, en el suplement Aula, va recollir l’activitat d’aquesta manera:

La TV local de Riba-roja va realitzar aquest excel·lent reportatge sobre les activitats en el seu programa setmanal:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CNRbCt029Uo[/embedyt]