Sustainable gastronomy project en Çorum (Turquia)

El passat 21 de maig un grup de tres alumnes (Sonia Ruiz, Irati Muñoz i Carme Ivars) i dos professors (Paula Rodríguez i Xavi Giner) acabaven l’última mobilitat dins del projecte europeu “Sustainable Gastronomy Project” conjuntament amb els companys alemanys, turcs, islandesos i romanesos a Çorum (Turquia).

Allí gaudiren de l’hospitalitat dels turcs sempre disposats a complaure’ls i fer-los sentir com a casa. Visitaren la seua ciutat d’acollida, les seues mesquites i carrers, l’institut i viatjaren fins a Amasya, un poble històric per on hi han passat un gran ventall de civilitzacions. Feren una excursió també a un parc natural, tot un verger, on van poder comprovar que la península d’Anatòliano és tan desèrtica com pensàvem. No només han visitat els llocs més emblemàtics, sinó que també han viscut de primera mà una cultura diferent a la nostra, els seus menjars, els famosos banys turcs, els seus dolços i l’amabilitat de les seues gents.

El dissabte 28 aterraven a València, cansats, però feliços, després d’haver viscut una setmana inoblidable que ens ha fet estimar el país i entendre una forma de vida, una cultura i una religió diferent a la nostra.