Aneu a la barra d'eines

Excursió Projecte Canyet

El passat dimecres 28 d’abril de 2021, l’alumnat de 3r d’ESO va anar d’excursió al Canyet de les Pedreres de Sant Cristòfol.

L’activitat pertany al programa «Escola Respira» del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi realitzat a través. El Projecte Canyet, que pretén la reintroducció del voltor comú a les nostres comarques, està promogut per la Fundació FAPAS.

El Canyet de les Pedreres de Sant Cristòfol es va declarar reserva de fauna i la població de voltors i és un referent a tota Espanya, havent aconseguit consolidat una població de 80 exemplars de voltor comú a la Serra de Mariola.

L’activitat complementària va ser gratuïta per a l’alumnat. Vam anar des del centre caminant fins el Preventori, on ens esperaven els monitors del Departament de Medi Ambient. Després d’una xicoteta explicació sobre com es desenvoluparia l’activitat, vam anar caminant en dos grups fins el Canyet. Els encarregats de l’activitat ens van anar explicant curiositats tant del Parc Natural de la Mariola, com dels voltors, els quals són fonamentals per al cicle vital de la fauna, alimentant-se d’animals morts. L’alumnat va tindre l’oportunitat de veure, des d’una caseta d’observació, com els voltors s’alimentaven i descansaven.

Va ser una jornada de cultura, esport i natura, que els nostres alumnes de 3r ESO van gaudir molt.

Accés a l’àlbum de fotos:

https://photos.app.goo.gl/GwQcAPemwwpzUJRZ6