DulcineIA, un xatbot per llegir El Quixot

Els dies 9 i 12 de març el Departament de Llengua Castellana i Literatura ha participat en la prova del xatbot DulcineIA.

DulcineIA és un xatbot o assistent virtual (de l’anglès chat,”xerrar” i bot, contracció del terme robot) per ajudar a llegir la primera part de El Quixot, és a dir, una ferramenta que pot utilitzar qualsevol persona que estiga llegint la novel·la de Cervantes i tinga dubtes sobre paraules, refranys, localitzacions, personatges, obres literàries a les que en fa referència… etc. També pot oferir resums dels 52 capítols del llibre i respondre qüestions externes al propi text (sobre l´autor, temes,  gènere literari..etc).

El projecte ha estat desenvolupat per ONE MILLION BOT amb el recolzament del Ministeri de Cultura i Esport (Govern d´Espanya) com ajuda per a la modernització de les industries culturals i creatives mitjançant projectes digitals i tecnològics.

Moltes gràcies a l’alumnat de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat així com a les professores Patricia García, Ana Gisbert i Rosa Sanfrancisco.