Projecte Ciutat: rutes per Alcoi

El dia 7 d’octubre vàrem realitzar una eixida per la ciutat d’Alcoi per tal de preparar la Tasca final que haurà de realitzar l’alumnat per a concloure el Projecte Ciutat.

Vàrem fer quatre rutes simultàniament:

Primera ruta: Conèixer un fet històric

Diego Fernández, professor del centre i especialista en Història del Moviment Obrer, va explicar a l’alumnat les petjades dels orígens del moviment obrer a Alcoi. Des de les llargues jornades laborals a les fàbriques i les dures condicions de vida que sofrien fins a l’esclat revolucionari del Petroli al 1873. Per això, vam entrar a l’Ajuntament on les obres de Ramón Castañer rememoren un esdeveniment que va tenir ressò arreu d’Europa i, fins i tot, a la premsa nord-americana. En paraules del propi president del govern, Pi i Margall, l’alcalde d’aleshores, Agustín Albors “pagó con la vida su decisión y su arrojo. Hubo lucha, se encarnizaron las pasiones, y se cometieron excesos, aunque no tantos como por entonces pregonó la fama”. Els treballadors i les treballadores, fins a 300, van patir anys de presó al castell d’Alacant, on molts van morir, sense que mai es dictara sentència.

Segona ruta: Ruta Modernista

Vàrem visitar els principals edificis modernistes de la ciutat i vàrem conèixer les principals característiques arquitectòniques i de l’època en la que es van construir edificis com el Círculo Industrial, la Fàbrica de la Llum, etc.

Tercera ruta: Llocs emblemàtics

Vàrem recórrer la ciutat pel Viaducte Canalejas, el Passeig Ovidi Montllor i el Pont de Paco Aura aprenent part de la nostra història local.

Quarta ruta: Practiquem les mesures

Baix del pont de San Jordi vàrem aprendre a mesurar utilitzant diferents magnituds a més de passar una bona estona.

En resum, tot l’alumnat i el professorat d’ADA vàrem gaudir d’unes activitats molt enriquidores que ens permetran fer el projecte amb major solvència i, a més, ho vàrem passar molt bé!!

Accés a l’àlbum de fotos: https://photos.app.goo.gl/pfnKyNduzJQATHGa8