Proves dels JJ.OO. d’hivern

Copia de conciencia- acción

Els Jocs Olímpics d’hivern es celebren al CRA Palància-Espadan, d’igual manera que els Jocs oficials, als mesos de gener i febrer.

En aquests Jocs hem continuat premiant les correctes actituds i l’esportivitat en les diferents proves. Aprofitant la coincidència amb el dia escolar de la no violència i de la pau, vam recordar a l’alumnat que als JJ.OO. únicament es pot participar en una temporada de treva entre els diversos països participants. 

PROVES INDIVIDUALS REALITZADES:

CURLING: És un esport paregut a la petanca però practicat sobre el gel.

Els llançaments havien de fer-se sempre utilitzant el mànec del mòbil i únicament contaven aquells que continuaven drets després de realitzar tots els llançaments. Les partides eren de 1x1 a tres llançaments i aquella persona que aproximava més el seu mòbil a la diana guanyava un punt.

Els/les participants que desitjaven sort als adversaris i els donaven l’enhorabona en acabar, guanyaven un punt.

BIATLÓ: La prova ha consistit en realitzar tres recorreguts sobre els esquís i després disparar un total de sis bales a unes columnes de cubs de fusta. Per aquesta prova hem utilitzat les rajoles de psicomotricitat com a esquís i les Nerf de l’alumnat com a carabines per a la part de tir de punteria. 

La puntuació tenia tres parts:

  1. Cada vegada que es tocava terra al recorregut es restava un punt.
  2. El/la primer/a en acabar guanyava dos punts i el/la segon/a guanyava un punt.
  3. Cada cub de fusta enderrocat o desplaçat sumava un punt.

L’alumnat que no "competia" participava en la prova preparant la munició i les Nerf per als propers tirs dels esportistes o controlant si es tocava terra en els diferents recorreguts.

PATINATGE DE VELOCITAT: Per aquesta prova hem utilitzat els rajoles de psicomotricitat com a patins. A cada grup s’han realitzat diverses sèries i a cada sèrie han puntuat tots i totes les participants que han acabat la sèrie sense tocar el sòl.

  1. Si únicament acabava la sèrie 1 esportista: aquest/a guanyava 1 punt.
  2. Si acabaven la sèrie 2 esportistes: el/la primer/a guanyava 2 punts i el/la segon/a 1 punt.
  3. Si acabaven la sèrie 3 esportistes: el/la primer/a guanyava 3 punts, el/la segon/a dos punts i el/la tercer/a un punt.
  4. Si acabaven la sèrie els/les 4 participants: el/la primer/a guanyava 4 punts, el/la segon/a 3 punts, el/la tercer/a 2 punts i el/la quart/a 1 punt.

PROVES COL·LECTIVES REALITZADES:

BOBSLEIGH: És un esport de trineu per equips que consisteix en recòrrer el més ràpid possible la pista de gel. En els nostres Jocs Olímpics els trineus homologats han sigut plataformes de fusta amb rodes.

Els equips han estat formats per 4 esportistes. La prova ha consistit en donar quatre voltes a un circuit. A cada volta un membre distint de l'equip havia d'estar sobre la plataforma i els altres havien d'espentar-lo per tal de fer el recorregut. Hi havia una zona determinada per canviar a l'esportista que anava sobre la plataforma i si es tocava terra en una altra zona, l'equip afegia 10 segons al temps total.

HOQUEI: És un esport amb diverses modalitats: sobre gel, sobre gespa, en pista i, fins i tot, subaquàtic.

Els equips han estat formats per 2, 3 o 4 esportistes en funció de les característiques del grup. A les classes amb grups de 2 persones, els partits eren de 2x2; i a les classes amb grups de 3 o 4 persones, els partits eren de 3x3 amb una adaptació. D'igual manera, duració de cada partit ha sigut de 2 a 4 minuts en funció dels agrupaments.

Per tal de reduir el perill no es podia jugar la pilota únicament agafant els estics amb una mà. Si açò passava, eixa persona era avisada i si es repetia era expulsada durant un minut. D'igual manera, es penalitzava el joc perillós amb els estics i es podien traure  targetes grogues o una targeta roja directament.

Als partits de 3x3 vam separar els camps en tres zones, dos àrees de porteria i una zona comú. Si tots els membres de l'equip estaven alhora a la mateixa zona, l'equip contrari disposava d'un penal.