JORNADES: Homes contra les violències masclistes

Els grups de 2n de Restauració i 2n d’Integració Social van assistir a les Jornades organitzades per l’àrea d’Igualtat i Convivència de l’Ajuntament d’Alcoi en l’IVAM CADA.

L’alumnat va assistir dimarts 28 de novembre on, en primer lloc, van escoltar la ponència d’Agustí Zaragozá, filòsof i Agent d’Igualtat que ja tenim el plaer de conéixer al CIP FP Batoi. La ponència d’Agustí portava com a títol “Patriarcat i afectes: misogínia, homofòbia i porno”. Com sempre, Agustí va connectar molt bé amb l’alumnat, que en acabar, li va preguntar sobre aquells aspectes que més els inquietava.

A continuació, vam gaudir de la ponència del Sociòleg Juan Lillo Simó, que ja porta molt de temps en aquests temes, i ens va parlar de “La construcció de la masculinitat tòxica: competència, control i violència”.

Per últim, es va projectar el documental “On estan els homes?, del programa Sense ficció de TV3, que tracta sobre les noves masculinitats. També vam tindre el plaer de tindre entre nosaltres al seu Director, Carles Prats, i al realitzador, Xavier García, que ens el van presentar i en acabar ens van contar problemes, anècdotes, i altres comentaris que no ixen al programa.