Projecte hospital. Tècnic en cures auxiliars d’infermeria

El passat 2 de desembre va continuar el projecte de col·laboració entre el CIPFP Batoi i l’hospital Verge dels Lliris, per complementar la formació que rep el nostre alumnat de Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI) al centre.

L’alumnat de TCAI del grup del matí va poder gaudir d’una jornada de formació a les instal·lacions de l’hospital Verge dels Lliris. L’alumnat va rebre una xarrada al saló d’actes i després va poder conèixer in situ les funcions que realitza el TCAI als serveis de Radiodiagnòstic, Endoscòpies, Medicina Interna i Neurologia / Neumologia.

L’alumnat va ser acompanyat per professors/es que imparteixen classe al cicle de TCAI del CIPFP Batoi.

Donem les gràcies al personal de l’hospital Verge dels Lliris per la seua col·laboració i implicació per dur endavant aquest projecte.

Visita recursos a Alacant

El grup de 2n del CFGM TÈCNIC EN ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA del torn de matí ha realitzat una eixida a Alacant per visitar dos recursos molt interessants per a la seua formació.Per una banda van visitar el Centre Ocupacional TERRAMAR de l’associació APSA. Aquest és el Centre Ocupacional més gran del País Valencià i compta amb molts anys d’experiència. En la visita van poder parlar directament amb les persones amb diversitat funcional sobre les tasques i el treball que allí desenvolupen. De la visita es va valorar molt poder vore les adaptacions que es realitzen per a que les persones usuàries d’este recurs puguen dur a terme tasques del món laboral.Per altra banda van visitar el CENTRE d’ATENCIÓ de TELEASSISTÈNCIA de la CREU ROJA.

Esta visita va ser molt valorada. En primer lloc es va realitzar una xarrada sobre com s’organitza un Centre d’Atenció i en segon lloc van poder vore in situ com operadors i operadores atenien les diferents trucades (emergències, agendes…) i com utilitzaven el programa informàtic que permet gestionar tota la informació. Esta visita va ser molt valorada per com complementa formació que estan rebent en el mòdul de Teleassistència.

Fomentant l’esperit emprenedor  

Aquesta setmana els alumnes del CIP FP Batoi han continuat treballant amb Lego Serious Play des dels mòduls impartits pel Departament de FOL dins del projecte de l’Aula Emprén. L’objectiu d’aquesta nova metodología és fomentar la inventiva a través de la creació de metàfores i la possibilitat de contar històries amb les peces de Lego.   

Cada estudiant construeix el seu propi model 3D en resposta a les preguntes del professor o profesora, utilitzant peces de Lego. Aquests models ens serveixen per reflexionar en grup, prendre decisions i intercanviar coneixements. Ha sigut una gran experiència!! Treballar de manera creativa i divertida és sempre un treball estimulant i productiu. 

El CIPFP Batoi commemora el 25N

El passat divendres 25 de novembre, el CIPFP BATOI amb la seua aposta per la coeducació, varealitzar una activitat a nivell de centre per a commemorar el 25N. En aquesta ocasió s’han visibilitzat les 50 dones assassinades a l’estat espanyol en el que va d’any, realitzant dos murals, un en el torn de matí i l’altre en el torn de la vesprada. També s’ha reflexionat sobre els fets i comentaris masclistes que l’alumnat ha anat depositant lesdarreres setmanes en les bústies violeta del centre, penjant en les parets de corredors i aules,aquelles situacions que més impactants els han resultat.En l’activitat va participar tot l’alumnat i professorat del centre.

A més, en el torn del matí,l’alumnat de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar i Estètica i Bellesa ens van oferir els seus serveisfent ungles i trençats amb motius morats.

Per a finalitzar, es va llegir un Manifest per unir les nostres forces en la lluita de l’eliminació de laviolència masclist

Visita a la Creu Roja

El 23 de novembre, 1r TASOCT va visitar la seu de la Creu Roja d’Alcoi. 

De la mà del seu director, Pablo Granados, vam poder veure les instal·lacions i conéixer els projectes que desenvolupen. El CRIS, el programa de teleassistència, l’atenció als majors que viuen a soles o l’acolliment en Espanya, de les persones migrants. Finalment, vam poder visitar el museu i una exposició del passat, present i futur de la Creu Roja.


Moltíssimes gràcies a Santi, Enrique, Alicia, Lourdes i Roberto que ens van explicar el seu treball en aquesta organització. Un gran exemple de vocació i entrega.