Restauració

Al centre disposem d’un taller de restauració, on l’alumnat rep nocions bàsiques encaminades al trànsit a la vida adulta i a una possible inserció laboral futura, relacionades amb el món de l’hostaleria, tant al de la cuina com el del servei.

Cada alumne i alumna, adquireix en la mesura de les seues capacitats, nocions sobre les normes d’higiene, seguretat laboral i de comportament a cuina i sala, preparació d’equips útils i materials, processos de muntatge d’espais per al treball, elaboració i servei de begudes i preparacions culinàries senzilles, presa de comanda i cobrament dels serveis prestats, i com no, d’operacions d’arreplegada, i adequació del taller –lloc de treball- després de la feina.

Al taller, tractem totes aquestes tasques, des de la perspectiva de desenvolupar al màxim i de manera individualitzada, la motricitat fina i gruixuda, els hàbits d’autonomia, l’orientació espacial i la retenció, el treball en grup, el reconeixement de matèries primeres, aliments i begudes, la resistència a la frustració, les habilitats socials i els hàbits d’higiene personal, entre d’altres, buscant com no pot ser d’altra manera, transmetre seguretat, confiança i sobretot felicitat als i les alumnes.

Tota aquesta tasca formativa, la desenvolupem a un espai que simula una xicoteta barra i sala de bar, el taller de restauració, dotada de l’equipament mínim que a un entorn professional real podríem trobar, i la planifiquem, desenvolupem i supervisem el professor tècnic de serveis de restauració, coordinat amb multitud d’altres professionals, que s’encarreguen de distintes àrees de la formació dels i les alumnes, com són tutores i tutors de cada un dels grups que per allí passen i educadores i educadors.