Paco Savall, guardonat en els Premis RSEF-Fundació BBVA

El nostre company, Paco Savall, ha estat guardonat en l’edició 2023 dels premis de Física “Real Sociedad Española de Física-Fundación BBVA”, dins de l’apartat d’ensenyament i divulgació de la física (modalitat ensenyaments mitjans).

Aquests premis reconeixen anualment des de 2008 la creativitat, l’esforç i l’assoliment en el camp de la física amb la finalitat de servir d’estímul als professionals que desenvolupen la seua labor tant en la investigació, com en els àmbits dels ensenyaments secundària i universitària, la innovació, la tecnologia i la divulgació.

En l’edició de 2023 han estat guardonats:

  • Medalla de la “Real Sociedad Española de Física”: Eulogio Oset Baguena, catedràtic emèrit en el Departament de Física Teòrica de la facultat de Ciències Físiques de la Universitat de València
  • Investigador Jove en Física Teòrica: José Luis Lado Villanueva, per la seua contribució a la física teòrica i computacional de materials, en particular, a l’estudi de fenòmens emergents i propietats topològiques de materials quàntics.
  • Investigador Jove en Física Experimental: Carla Marín Benito, professora lectora a la Universitat de Barcelona, pel seu treball experimental en la física d’altes energies, més enllà del model estàndard.
  • Física, Innovació i Tecnologia: Valerio Pruneri, ICREA Industrial Professor, líder del grup d’Optoelectrònica en l’Institut de Ciències Fotòniques, per la seua trajectòria científica i tecnològica excel·lent a nivell internacional en la intersecció de la física de materials amb la fotònica.
  • Ensenyament i Divulgació de la Física (modalitat Ensenyaments Mitjans): Francisco Savall Alemany, docent de Física i Química en i IES Veles e Vents del Grau de Gandia (València), per la seua extensa trajectòria professional i les seues contribucions a la millora de la docència i divulgació de la física en els ensenyaments mitjans. Es valora especialment la preparació d’unitats didàctiques, basades en projectes d’investigació, que posen en valor el treball experimental a l’aula. Es ressalta la seua implicació en la formació del professorat, la seua contribució activa en diverses associacions dedicades a l’ensenyament de la física i la seua participació en certàmens de ciència amb el seu alumnat.
  • Ensenyament i Divulgació de la Física (modalitat Ensenyament Universitari): José Benito Vázquez Dorrío, catedràtic de Física Aplicada en la Universidade de Vigo, per les seues excel·lents contribucions a l’ensenyament i divulgació de la física i, en particular, de l’òptica aplicada.
  • Millor Contribució d’Ensenyament en les publicacions de la RSEF: Iridescència i cristalls fotònics en el Batxillerat, de Manuel Alonso Orts i Manuel Alonso Sánchez en la Revista Espanyola de Física, Vol. 36, núm. 1 (2022).
  • Millor Contribució de Divulgació en les publicacions de la RSEF: 40 anys veient àtoms, d’Agustina Asenjo Barahona, José Miguel García-Martín i Pedro A. Serena, publicat en la Revista Espanyola de Física, Vol. 36, núm. 4 (2022).

Enhorabona, Paco!!