1r TASOCT – IES Veles e Vents

En aquest vídeo mostrem algunes de les activitats que el grup de 1r TASOC ha treballat al llarg del curs 21-22:

 1. Anàlisi de Generant Vincles 1 i 2: van ser dos projectes d’animació sociocultural comunitària, on l’alumnat de TASOC (i col·laboració de TAPSD), junt a companys i companyes del CEEM (Centre específic per persones amb problemes de salut mental) treballaren teatre, biodansa, curtmetratges, tallers de pintura, maratons fotogràfiques, batucada i música de Manu Chao, itineraris culturals….trencant barreres i obrint la mirada a la salut mental.
 2. Grau Cara la Mar: Projecte de dinamització cultural i promoció del patrimoni del Grau de Gandia. Itineraris culturals, actuacions musicals dels grups del Grau, exposició de fotografies històriques del Grau, tallers, visita al museu de la mar i l’espai de la Politècnica, tallers de reciclatge, tallers de rem….van ser algunes de les activitats que dinamitzaren a moltes persones del Grau de Gandia.
 3. Tots Sants – Hallowen: Enguany hem fet un xicotet curt de les festes de Tots Sants i Hallowen, disfressant-nos, eixint al carrer a fer entrevistes etnogràfiques al voltant de què pensa la gent jove i gran d’aquestes festes, i un xicotet homenatge als nostres majors que no estan amb nosaltres.
 4. MUVIM: Visitàrem el museu de la il·lustració i modernitat, clar exemple de museu amb línia dinàmica i participativa entre públic i museu.
 5. Centre de menors l’ARCA – Barri Natzaret de València: Visitàrem un dels centres de referència del treball amb menors i educació de carrer en la ciutat de València.
 6. Tallers de teatre de l’Oprimit: Carles Monclús ens va mostrar tècniques de teatre de l’Oprimit com a eina per a la dinamització i el treball de l’Animació Sociocultural.
 7. Carnestoltes: El grup de 1r TASOC ha sigut uns dels dinamitzadors dels carnestoltes 21-22 a l’IES Veles e Vents, intentant treballar una mirada NO estereotipada dels països, amb totes les diversitats culturals i riqueses que trobem dins d’ells.
 8. LIPDDUB Seminari ANRIE SALOU: Hem participat en un lipdub amb grups de TASOC del País Basc, Balears, Catalunya, Andalusia, Galícia…pel seminari internacional d’Animació Sociocultural que es va fer en març a Salou.
 9. Tallers Museu Joan Fuster: Visitàrem Sueca per conèixer la figura de l’escriptor i intel·lectual Joan Fuster, i treballar part de la seva obra de forma dinàmica.
 10. Marjal-Aula Natura: Hem fet itinerari per la marjal de l’Alqueria del Duc de Gandia, dinamitzant activitats amb el grup de PMAR, i vam tancar el matí visitant l’Aula Natura per prendre consciència ecològica del nostre territori.
 11. Maratons fotogràfics: Al llarg del curs hem fet diversos maratons fotogràfics pel Grau i Gandia poble, per prendre consciencia del nostre patrimoni cultural.
 12. Centre Cultural la Marquesa: Aquest espai és de referència a la Safor i vam veure una interessant sobre el paper de les dones en l’època prèvia a la Guerra Civil del 36.
 13. Biblioteca de Gandia: La dinamització dins de les biblioteques és un factor clau per fomentar el plaer de la lectura.
 14. FP Bàsica Perruqueria: El grup d’FP bàsica de perruqueria i de 1r de TASOCT, hem fet bones lligues i compartit activitats diverses, una d’elles, ser models pel seu treball de perruqueria.
 15. CÀRITAS Gandia- CAI: Visita al recurs de Càritas per conèixer el seu treball amb persones sense llar a la ciutat de Gandia.
 16. FP CARRER de València: vam visitar l’FP al CARRER en València, per conèixer i ampliar la mirada de l’oferta formativa de l’FP i participar en el taller de ràdio organitzat pel grup de 2n TASOCT del Veles e Vents.
 17. MICRORELATS: Estem portant endavant el projecte d’escriptura de microrelats del Veles.
 18. GENERANT VINCLES 3: El grup de 1r estem treballant de nou amb les persones del CEEM Xeraco. Hem programat un mínim de 8 sessions amb ells on el primer dia visitarem el CEEM a Xeraco, ens presentàrem, vam conèixer el centre i com treballen, i dedicàrem un temps a fer dinàmiques grupals amb les persones de la institució. Aquestes setmanes estem fent trobades amb ells on estem treballant pintura, collage, música, manualitats…Generar «espais de contacte» per trencar barreres i estereotips respecte la salut mental, on l’art és l’eina de treball.

T’animes a matricular-te al CFGS de TASOCT del Veles e Vents??!!….T’esperem