Jornada de directores i directors dels centres públics de la Marina Alta

El passat divendres, 8 de novembre, les directores i directors de 32 centres d'infantil, Primària i del centre Específic de Dénia, es van reunir al CEIP Benicadim de Beniarbeig per reprendre el procés de transformació educativa que ja van iniciar el curs passat amb el "I Encontre d'Equips Docents de la Marina Alta". En aquell primer encontre, que se celebrà al CEIP Llebeig de Dénia el passat 4 de juliol, més de 400 docents de la comarca van rebre una formació sobre la necessitat de transformació educativa del centres del segle XXI. Així, amb la ponència de l'inspector d'educació Rafael Atienza Blasco i membres de l'equip educatiu EDULAB, de Manises i Xirivella, es va iniciar un projecte que divendres vam reprendre per promoure les properes actuacions de transformació educativa a la comarca.
Aquest procés de canvi, junt amb el treball dels equips docents de cada centre educatiu, vol posar en marxa treballs conjunts de la nostra comarca com ara el Primer encontre de "Pilota a l'escola de la Marina Alta" que se celebrarà a Xaló el proper més de maig, on hi haurà un espai per compartir l'esport tradicional de la pilota valenciana, la convivència entre els escolars dels centres de la Marina Alta (prop de 1400 alumnes de 4t de Primària), el treball conjunt dels especialistes d'Educació Física i la transformació cap a un model participatiu de l'alumnat.
En la jornada de treball a Beniarbeig, es van acordar diverses actuacions conjuntes per fer xarxa i transformar les metodologies i actuacions que porten desenvolupant els mateixos centres, impulsant l'intercanvi de bones pràctiques i les visites pedagògiques entre docents.
Per últim, s'acordà la data del 3 de juliol de 2020 per a la celebració del "II Encontre d'Equips Docents de la Marina Alta" que se celebrarà a l'Auditori de Teulada.